בילדותי,  ה- 1 באפריל תמיד עבר לי מתחת לרדאר, החברים שלי ואני עשינו מתיחות מידי פעם, כל השנה כך שהתאריך הזה די איבד מקסמו מהבחינה של יום המתיחות הרשמי או מה שזה לא יהיה.

מסתבר שלנסיך הקטן שלי יש יכולת או חיבה לעשות כל מיני תעלולים ומתיחות קטנות כך שאני כבר צופה פונטנציאל אדיר למתיחות שיהיו מנת חלקי כשהוא יהיה גדול יותר (תבינו, הוא כולה בן 4 וכבר קונדסון לא קטן 😉 ).

לקראת היום הזה, הציבו בקבוצת מנטקה אתגר חטיפים. להכין משהו מתוק עם שדרוג של חטיף, כל חטיף שבא לנו. למען האמת היו לי כל מיני אופציות (שאולי אעשה אותן בעתיד) אבל בסוף הפור נפל על וופל בלגי.

חשבתי לשלב במבה (שילדים בכלל אוהבים ושלי בפרט), חמאת בוטנים ומייפל בוופל בלגי שאני מאוד אוהבת להתפנק איתו. יצא מעולה. לא חשבתי ששילוב כזה יכול לעבוד כל כך טוב והוא פשוט הצליח.

לאוהבי הוופל בלגי ולאוהבי חמאת בוטנים, במבה וכו’, המתכון הזה מוקדש לכם בהמון אהבה.

לעוד מתכוני חטיפים של שאר הבלוגרים אתם מוזמנים להכנס ל מנטקה.

מצרכים: כ- 12 ריבועים.

1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

1/2 1 שקיות קטנות של במבה (35 גרם)

2 ביצים

1 כוס חלב (240 מ”ל)

2 כפות סירופ מייפל

1 כף שמן קנולה

1 כף חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את הקמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר ובמבה. בעזרת האצבעות מפוררים את הבמבה ומערבבים הכל לתערובת אחידה. אם פה ושם יש חתיכות קטנות של במבה זה בסדר גמור.

בקערה נוספת מערבבים את הביצים, חלב, מייפל, שמן וחמאת בוטנים לתערובת אחידה.

עושים גומה בקערת היבשים ואליה שופכים את תערובת הביצים. מערבבים עד שהכל אחיד אבל להיזהר מעירבוב יתר. מניחים בצד.

מחממים על פי הוראות היצרן את תבנית הוופל, כשהיא חמה משמנים ושמים בעזרת מצקת מהתערובת. אופים כ 2-3 דקות מכל צד.

מגישים עם סירופ מייפל או כל סירופ אחר שאוהבים. 1 באפריל שמח 🙂

  

טיפים/ גיוונים:

1. רצוי להשתמש בחמאת בוטנים טבעית אבל אם אתם אוהבים מתוקה עם/ בלי בוטנים הפחיתו בחצי מכמות הסוכר (1/4 כוס במקום 1 2).

2. מי שלא אוהב חמאת בוטנים וכן אוהב במבה (ויש כאלה) אפשר לוותר על חמאת הבוטנים ולהוסיף עוד כף שמן קנולה. טעם הבמבה יהיה עדין יותר ועדיין טעים.

P3300045