המון זמן שלא הייתי פה. זה התחיל ממעבר דירה שמאוד חיכינו לו ואז התחילה תקופה שלא יכולתי לדמיין גם אם הייתי מנסה ולמערי היא נמשכת גם עכשיו אבל איכשהו הצלחתי להתרגל אליה.

אני לא יודעת מה איתכם אבל אצלי אפייה באה ממקום של שלווה פנימית. אני צריכה שקט כדי לאפות אחרת הכל מתחרבש לי במטבח ולאחרונה השלווה התחילה לחזור מרגישים שאפשר שוב לנשום. עוד לא מאה אחוז אבל עובדת על זה.

העוגיות האלה הן אחד הדברים שהכי קל להכין. מערבבים, משטחים, משרטטים ריבועים וזהו. הן היו יכולות להחזיק הרבה זמן בצנצנת העוגיות אם לא היו מתחסלות בעודן על המגש..

הן בעלות מתיקות עדינה והן משתלבות מעולה עם אספרסו חזק ליד או תה נענע מה שמתאים לכם.אז תהנו ושיהיה לכם סוף שבוע רגוע, מתוק והרבה בריאות.

מצרכים: תבנית בגודל 32/24. 30-35 עוגיות

לחמם תנור ל 170 מעלות

2 ביצים

1 כוס סוכר (200 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

5 שקיות שומשום (500 גרם סה”כ)

1 כוס קמח (140 גרם)

אופן ההכנה: 

בקערה מערבבים בעזרת מטרפה ביצים, סוכר ושמן לתערובת אחידה.

בקערה מעט יותר גדולה מערבבים קמח ושומשום לתערובת אחידה. עושים בור ושופכים את התערובת הדביקה לשומשום.

מערבבים תחילה עם כף ואז עם ידיים לתערובת אחידה ומעט דביקה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ובידיים מעט רוטובות שופכים ומהדקים את התערובת בצורה כמה שיותר אחידה. בעזרת סכין חדה יוצרים ריבועים קטנים.

מכניסים לאפייה בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות ואז מנמיכים ל 150 מעלות לעוד 5-10 דקות עד להזהבה. הזהרו שלא יהיה זהוב מידי..

ממתינים עד שהעוגיות בטמפרטורת החדר ואז עם סכין עוברים על הסימון. העוגיות מתקשות והופכות לפריכות כשהן קרות לחלוטין. את העוגיות שומרים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר. תהנו.

כמה שהן טעימות…

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר להשתמש בתבנית מעט יותר גדולה ואז עובי העוגיות יהיה דק יותר וזמן האפייה יתקשר בהתאם.

2. אפשר להוסיף חצי- שלושת רביעי כוס גרעי דלעת או חמנייה גם יוצא טעים ומעניין.

3. לרגישים לגלוטן במקום קמח לבן השתמשו בקמח “כרגיל”.

4. את העוגיות ניתן להקפיא ואז כרוצים מוציאים כמה לטמפרטורת החדר חצי שעה בערך לפני הביס הראשון.