לפני כמה ימים ישבנו בן זוגי שיחייה ואני לארוחת צהריים. זמן קצר אחרי הרגשתי שהלשון שלי טיפה מתנפחת ומסתבר שמשהו עשה לי אלרגיה, לא קריטי אבל אחרי שמה שזה לא יהיה עבר, אני נשארתי עם תזכורת בלשון שלפעמים נדמה שיש לי צמר גפן בפה (המצאה של בן זוגי) כשאני מדברת. מבאס וכואב.
בכל אופן, התחשק לי לפנק את עצמי ואת בני המשפחה בעוגה קלה לסופ”ש, לא יודעת למה אבל התחשק לי על רולדה, אולי כי מזמן לא אכלתי או סתם געגועים.
אני פותחת את המקרר וצנצנת ריבת חלב, מלאה (פחות כפית) עומדת שם, קורצת לי ואני ניתקפתי בגל של נוסטלגיה לרולדה שאמא שלי היתה מכינה. היות ואנחנו בית ארגנטינאי אז זו רולדה מאוד מוכרת במטבח הארגנטינאי שסבתא של סבתא היו מכינה.. בקיצור, טלפון לאמא שלי לוודא שאני סגורה על המתכון ויוצאים לדרך.
הרולדה נראית מאוד מרשימה עם ספירלת ריבת החלב אבל באמת מדובר במתכון ממש קל וכל כך טעים, שילוב של עננות הרולדה ומתיקות המילוי. ליבי החסיר פעימה בביס הראשון כי הוא הזכיר לי את הרולדה של אמא ואולי זלגה מעיני דמעה קטנה נוסטלגית, לא ברור, מה שכן ברור שזו רולדה מנצחת.
הרולדה הזאת מתאימה לרגישים לגלוטן מה שאומר שהיא מתאימה גם לפסח (ולשאר ימות השנה אם אתם כבר שואלים).
אז, הדליקו תנורים ונכין רולדה שלא תשאיר אף אחד אדיש. אמא, הרולדה מוקדשת לך (וגם לך אבא 😉 )
מצרכים: תבנית תנור 35/41 רולדה אחת ארוכה כ- 15 מנות
לחמם תנור ל 180 מעלות
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כפית סודה לשתייה
למילוי:
צנצנת ריבת חלב (450 גרם)
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוה לתערובת תפוחה במרקם שמזכיר מוס (כ- 7 דקות).
בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור, אינסטנט פודינג וסודה לשתייה. מנפים את התערובת לקציפת הביצים.
בעזרת לקקן מקפלים את תערובת היבשים עד לאחידות אבל לא יותר מידי כדי לשמור על אווריריות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומעט משמנים אותו. שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה בצורה כמה שיותר אחידה.
אופים בחום של 180 מעלות 9 דקות עד שהרולדה קפיצית למגע.
הופכים בעדינות את הרולדה על נייר אפייה נוסף ובעדינות מקלפים את הנייר איתו אפיתם. מגלגלים את הרולדה בעזרת נייר האפייה עד שהיא תצטנן לגמרי (זה יקח כמה דקות). כדי לעטוף את הרולדה במגבת כדי לשמור על הלחות.
אם ריבת החלב סמיכה מידי למריחה, בעדינות מחממים אותה במיקרו (בפולסים של 10 שניות) למרקם נוח למריחה.
פותחים את הרולדה ומורחים את ריבת החלב בשכבה אחידה. מגלגלים את הרולדה (לאורכה) ומקשטים באבקת סוכר. שומרים במקרר בקופסא אטומה.
טיפים/ גיוונים:
1. העוגה במתכונת הנוכחית שלה מתאימה לרגישים לגלוטן ולפסח. במקום קורנפלור אפשר קמח (רגיל או “כרגיל” ללא גלוטן).
2. אני קישטתי באבקת סוכר כי אני אוהבת את הרולדה הזאת נקייה אבל אפשר להוסיף גם קוקוס לאבקת הסוכר או כל סוג של ציפוי שאתם אוהבים.
3. מי שמעוניין בערכים התזונתיים מוזמן להכנס ל FoodsDictionary.
בפסח אן קונפלור יש אבקת קמח תפוחי אדמה האים זה אותו אדבר ?
היי ענת. יש קורנפלור בפסח, הוא כשר לאוכלי קטניות. לגבי קמח תפוח אדמה, אין שום בעיה להשתמש בו כתחליף לקורנפלור. בהצלחה 🙂
לנוגה אזה גודל של תבנית לא כתבת
אכן, גודל התבנית היה חסר, סליחה. תיקנתי גם במתכון. תבנית תנור גודל 35/ 41 ס”מ 🙂
האם ניתן לגלגל את הרולדה עם נייר האפייה שאיתו אפינו את הרולדה?
היי יעל. אחרי שהרולדה מוכנה צריך להפוך אותה על דף אפייה חדש, להפריד את הישן ולגלגל את הרולדה בעדינות עד שהיא מצטננת ואז ממשיכים. בהצלחה 🙂
מפרידים ביצים?
בוקר אור סמדר. אין שום הפרדת ביצים 🙂
שלום, במה ניתן להחליף את ריבת החלב כדי שיצא פרווה?
שרית יקירה, המתכון נועד להיות עם ריבת חלב . תשמרי את המתכון לאירוע חלבי היות ואין דרך להפכו לפרווה. 🙂
האם מתאים למלא בקרם וניל (אינסטנט פודינק) במקום ריבת חלב?
היי אושרת. קצת חבל כי זה קצת מפספס את הרעיון של הרולדה אבל את יכולה 🙂
היי נגה. אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך. תודה.
שאלה: האם אפשר להשתמש במתכון של בצק הרולדה בתור בסיס לעוגה? (התוכנית היא להכין מעל מוס שוקולד) תודה רבה וחג שמח!
ערב טוב איילת. אני שמחה שאת נהנת מהמתכונים שלי 🙂 לגבי השאלה שלך אז כן, את יכולה את הרולדה לעשות כבסיס לעוגה. את יכולה לאפות בתבנית ואז לקרוץ לעיגולים ומה שאת לא משתמשת להקפיא לעוגה הבאה. חג שמח ובהצלחה 🙂
היי, האם במקרה יש לך המלצה לריבת חלב איכותי (פרט לתוצרת בית כמובן…)?
אשמח לדעת. תודה!
היי שרה. לגבי ריבת חלב אני אוהבת את ריבת החלב של חייקה לאלפחורס או שאני מחפשת תוצרת ארגנטינה 🙂 בהצלחה.
רב תודות ושבת שלום