יש לי חולשה עוד מילדות לעוגיות ומאפים שהן בצורת ספירלה או שיש בהן ספירלה. אני אוהבת להתחיל מקצה אחד ולנגוס לאט לאט עד שהספירלה נגמרת. תקראו לזה שריטה, תשלחו אותי להסתכלות אבל בעיני הצורה ספירלה היא משגעת ומהפנטת כאחד.

כשהתלבטתי איזה עוגיות להכין לסוף השבוע העוגייה הראשונה שקפצה היתה מגולגלת נוטלה. תמיד יש לי בארון צנצנת גדולה של הממרח המופלא הזה.

קרה לי פעם אחת שהצנצנת נגמרה לי באמצע האפייה וגיליתי שאין לי נוספת. יצאתי בריצה מהבית כמו שאני, שער אסוף ברישול עם סיכת ספרים, חולצה מלאה בקמח וכפכפים. המבט ההמום של הקופאית לימד אותי שאסור להישאר בלי גיבוי (ושרצוי להציץ במראה שנייה לפני שעוזבים את הבית..).

המגולגלות האלה קלות להכנה, נמסות בפה ונעלמות כל כך מהר שתצטרכו להחביא אותן אחרת תגמרו את כל המגש לבד וזה עוד לפני שהאורחים הגיעו, ראו הוזהרתם.

מצרכים: 3 רולדות

לחמם תנור ל 160 מעלות

1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס שמן צמחי (100 גרם)

1/3-1/2 כוס מיץ תפוחים טבעי (80-120 מ”ל)

למילוי:

נוטלה

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון שמים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים 10 שניות רק לפיזור החומרים.

מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים עד שהיא נטמעת. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק לא מעבר.

מעבירים את הבצק לקערה נקייה ונותנים לו מנוחה של חצי שעה. אם הבית נעים וקריר אפשר בחוץ אחרת במקרר.

מחלקים את הבצק ל 3 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של 4-5 מ”מ. את שאר החלקים מניחים בצד. מורחים נוטלה בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה.

חותכים כל רולדה לפרוסות כמעט עד הסוף ואופים בחום של 160 מעלות במשך חצי שעה. הן טיפה יזהיבו אבל ישארו בהירות. כשהן בטמפרטורת החדר מפרידים ביניהן בעזרת סכין חדה ומפדרים באבקת סוכר.

העוגיות נשמרות היטב בכלי סגור כשבוע אבל הן נגמרות ה-ר-ב-ה לפני.

בין צילום לצילום לוקחים אחת..

טיפים/ גיוונים:

1. כדי שאוכל לפרוס את הרולדות בצורה נוחה ואחידה הכנסתי אותן למקפיא לרבע שעה ואז הפריסה היתה קלה יותר.

2. מי שלא אוהב נוטלה (יש דבר כזה?) יכול להשתמש בממרח שוקולד לפי טעמו.

3. אין טעות במתכון, אין סוכר בבצק היות והנוטלה מתוקה דייה ויש גם אבקת סוכר לקישוט אז הסוכר באמת מיותר בבצק ולא, אין גם ביצים בבצק.

4. במקום מיץ תפוחים טבעי אפשר מיץ תפוזים טבעי, חלב או מים באותה הכמות.