לפעמים יש הרגשה כאילו אנחנו הולכים במעגלים ולא מצליחים להגיע למקום שאנחנו צריכים, לפעמים מפחד ולפעמים משיקולי סדרי עדיפויות. גם לי יש את התקופות של הליכה במעגלים, זו אחת מהן.

אני יודעת שעוד רגע והשבוע נגמר ונכנס בשקט לסופשבוע, אני אוהבת את הרגע הזה שבין חול לקודש, את הרגע שבו הרעש נגמר והשקט מתחיל להשתרר ואת התחושה החמה של המשפחה שמתכנסת יחד סביב השולחן, לחגוג את ההתחלה של סוף השבוע.

יש שיר מקסים של עידן רייכל, מעגלים שדי משקף את ההרגשה ונקרא איך לא, מעגלים:

במקום שהיום נגמר
בזמן שהלב מתחיל
לילה חוזר ומתגבר
ונסגרים מעגלים

יש תנועה מדומה
ורכבות חוצות הרים
בחזרה לנקודה
בה נסגרים מעגלים

מעגלים, מעגלים
איך שאנחנו נשארים
בסיבובים של החיים
נאחזים באנשים

העוגיות האלה בשבילי הן הסוף שבוע. הן ממכרות ביותר, אם הייתי יודעת עד כמה, הייתי מכינה כמות כפולה או ישר מחביאה אותן מפני. הן גם ממש קלות להכנה ממעט חומרים (אחת הסיבות שהן יצאו טבעוניות). המתכון מוגש לכם באהבה למי שמחפש משהו מנחם, בלי מאמץ אבל עם הרבה טעם.

שיהיה לכם סוף שבוע קסום, תאכלו, תהנו ותבלו עם מי שאתם אוהבים.

מצרכים: 2 גלילים

לחמם תנור ל 175 מעלות

3 כוסות קמח (420 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס+ כף שמן קוקוס (80 גרם)

1/2 פחית קרם קוקוס (200 מ”ל)

למילוי:

קצת פחות מחצי גביע ממרח תמרים (200 גרם)

5-6 כפות שטוחות קקאו (50-60 גרם)

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

שופכים את שמן הקוקוס וקרם הקוקוס ומערבבים, תחילה עם כץ עץ וממשיכים עם הידיים עד לקבלת בצק. אם מרגישים שחסר נוזלים מוסיפים עוד כף או שתיים של קרם קוקוס. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה של מנוחה.

מכינים בינתיים את המילוי: בקערה קטנה מערבבים את חומרי המילוי כאשר מתחילים מ 5 כפות קקאו וטועמים. אם אוהבים מעולה, אני העדפתי להרגיש יותר את הקקאו ואת התמרים יותר בעדינות ולכן הוספתי עוד כף. מניחים בצד.

מוציאים את הבצק ומקמחים קלות משטח עבודה. מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי מרדדים למלבן כמה שיותר דק (3-5 מ”מ).

מורחים מחצית מהמלית על כל בצק ומגלגלים לרולדה הדוקה. מכניסים למקפיא לרבע שעה (עוזר בחיתוך) ובינתיים מתחילים לחמם את התנור.

מוציאים את הרולדות ועושים חריצים בעובי של 2 ס”מ עד האמצע, בעזרת סכין חדה. אופים בחום של 175 בין 30-35 דקות עד להזהבה קלה. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר ומשתדלים לא לחסל את הכל לבד..

טיפים/ גיוונים:

1. במקום שמן קוקוס אפשר שמן קנולה באותה הכמות ובמקום קרם קוקוס אפשר חלב שקדים או אפילו תה מוכן באותה הכמות.

2. אני פחות מתחברת למילוי תמרים מסורתי אבל מי שאוהב אפשר במקום ההצעה שבמתכון. אפשר גם להשתמש בממרח חלבה, שוקולד, ריבה וכדומה.

3. לרגישים לגלוטן, אפשר במקום קמח רגיל קמח תמי או קמח “כרגיל” שהוא ללא גלוטן.

4. תאורטית, אפשר להקפיא את העוגיות אבל אני ממש בספק אם הן יספיקו להיות בקופסא יותר מיום לפני שיחוסלו על ידי המשפחה.