- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגיות מגולגלות נוטלה

יש לי חולשה עוד מילדות לעוגיות ומאפים שהן בצורת ספירלה או שיש בהן ספירלה. אני אוהבת להתחיל מקצה אחד ולנגוס לאט לאט עד שהספירלה נגמרת. תקראו לזה שריטה, תשלחו אותי להסתכלות אבל בעיני הצורה ספירלה היא משגעת ומהפנטת כאחד.

כשהתלבטתי איזה עוגיות להכין לסוף השבוע העוגייה הראשונה שקפצה היתה מגולגלת נוטלה. תמיד יש לי בארון צנצנת גדולה של הממרח המופלא הזה.

קרה לי פעם אחת שהצנצנת נגמרה לי באמצע האפייה וגיליתי שאין לי נוספת. יצאתי בריצה מהבית כמו שאני, שער אסוף ברישול עם סיכת ספרים, חולצה מלאה בקמח וכפכפים. המבט ההמום של הקופאית לימד אותי שאסור להישאר בלי גיבוי (ושרצוי להציץ במראה שנייה לפני שעוזבים את הבית..).

המגולגלות האלה קלות להכנה, נמסות בפה ונעלמות כל כך מהר שתצטרכו להחביא אותן אחרת תגמרו את כל המגש לבד וזה עוד לפני שהאורחים הגיעו, ראו הוזהרתם.

מצרכים: 3 רולדות (25-30 עוגיות)

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/3 כוס שמן צמחי לדוגמת קנולה או חמניות (65 גרם)

1/3-1/2 כוס חלב/ מיץ תפוזים טבעי (80-120 מ”ל)

למילוי:

נוטלה

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומעבדים 10 שניות רק לפיזור החומרים.

מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים עד שהיא נטמעת. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק לא מעבר.

מאחדים את הבצק ומחלקים ל 3 חלקים, עוטפים כל חלק בניילון ניצמד ומכניסים לשעה עד שעתיים למקרר למנוחה.

מקמחים משטח עבודה בקמח ומתחילים ברידוד ראשוני. המלצה שלי, בשלב הזה להעביר לנייר אפייה ואת המשך הרידוד להמשיך עליו.

מורחים את הבצק בממרח נוטלה ומתחילים לגלגל לרולדה. אם הבצק על נייר אפייה אז הכי קל להעזר בו.

מעבירים את הרולדות לחצי שעה מנוחה במקרר לפני מעבר לאפייה.

חותכים כל רולדה לפרוסות כמעט עד הסוף ואופים בחום של 170 מעלות במשך 20-25 דקות. הן טיפה יזהיבו אבל ישארו יחסית בהירות.

כשהן בטמפרטורת החדר מפרידים ביניהן בעזרת סכין חדה ומפדרים באבקת סוכר.

העוגיות נשמרות היטב בכלי סגור כשבוע אבל הן נגמרות ה-ר-ב-ה לפני.

טיפים/ גיוונים:

1. במקום נוטלה אפשר ממרח שוקולד אחר לפי מה שאוהבים בבית, אפשר ממרח נוטלה, ריבה עם אגוזים קצוצים ועוד.

2. למתכון פרווה משתמשים בנטורינה או מחמאה במקום חמאה ומיץ במקום חלב. לצליאקים שבינינו במקום קמח לבן משתמשים בקמח “כרגיל” שנימצא במדפי הסופר.

3. אני חילקתי ל 3 רולדות אבל אין בעיה לחלק לשתי רולדות ואז יצאו עוגיות גדולות יותר או באותו גודל אבל רולדה ארוכה יותר. מה שנוח לכם.