עוד רגע וחג השבועות, החג הכי לבן שיש מגיע. מעבר לעובדה שיש בו המון גבינות שאני אוהבת הן מהמטבח המלוח והן מהמתוק יש עוד משהו קטן שמחמם לי את הלב וזה לחפש עם הבן הקטן שלי סלסלה מקושטת לחג ואז אחר כך, ביחד, למלא אותה כדי לקחת לגן.

ההליכה שלו באותו היום עם הסלסלה ביד גורמת ללב שלי להתנפח כל כך שאני תמיד חושבת שהנה זה קורה והוא מתפוצץ. לרוב הוא הולך שמח וצוהל לגן אבל ביום הזה ההליכה שלו הופכת לקופצנית והיות והוא מי שהוא ההתרגשות נכרת בכל נים מנשמתו.

ללא ספק אחד החגים האהובים עלי ותמיד ההתלבטות איזו עוגה להכין הפעם. אז הפעם הלכתי על עוגה שהיא לגמרי לעצלנים. מערבבים הכל ואפילו אין לה בסיס. למען האמת היו לי קצת חששות ואכן בהתחלה לא הייתי מרוצה מהיציבות ומהמרקם ולקח לי עוד קצת זמן להגיע למרקם הקרמי שלי והמחמאות עליה לא איחרו לבוא.

אז לכבוד החג הקרב ובא, קבלו מתכון לעוגה קרמית ומיוחדת שמערבבים בקערה ושולחים לתנור. ללא הפרדה, ללא נפילות והפעם גם ללא בסיס. בנוסף, העוגה מתאימה גם לרגישים לגלוטן. תהנו וחג ביכורים שמח.

מצרכים: תבנית בקוטר 24 ס”מ

לחמם תנור ל 150 מעלות

1 מיכל ריקוטה פרסקה (300 גרם)

2 גביעי גבינת שמנת 16% שומן (450 גרם סה”כ)

2 גביעי גבינת שמנת 5% שומן כמו סמפוניה (400 גרם סה”כ)

4 ביצים

1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)

גרדת לימון

כף מיץ לימון

1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)

כף שטוחה אינסטנט פודינג (10 גרם)

ציפוי:

2 גביעי יוגורט 4.5% שומן (400 גרם סה”כ)

2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את כל הגבינות, ביצים, סוכר, גרדת לימון ולימון ומערבבים לבלילה אחידה.

מעבירים מעט מהבלילה לקערה קטנה ואליה מוסיפים את הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים היטב עד שאין גושים (במידת הצורך מעבירים עוד קצת מהבלילה).

מאחדים בין הבלילות ומערבבים היטב לוודא שהיא חלקה וללא גושים. שופכים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. היות ואין בסיס כדאי לאטום אותה בנייר אלומיניום כדי למנוע נזילות בזמן האפייה.

אופים את העוגה בחום של 150 מעלות במשך כשעה עד שהיא יציבה מסביב והמרכז טיפה רוטט. מוציאים את העוגה ונותנים לה לנוח כעשר דקות ומשאירים את התנור דולק.

מכינים את הציפוי: בקערה קטנה מערבבים את היוגורט עם סוכר הוניל ומניחים בצד בזמן שהעוגה נחה בחוץ. בעזרת כף מצפים אותה לאט לאט בצורה אחידה עד כמה שאפשר. מחזירים לתנור לעשר דקות ומכבים את התנור לעוד 20 דקות.

מוציאים את העוגה ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר לפני שמכניסים אותה ללילה למקרר. היא נשמרת במקרר כשהיא אטומה היטב כחמישה ימים.

טיפים/ גיוונים:

1. במקום גבינת ריקוטה אפשר גבינת טוב טעם או טובורג באותו המשקל (הכי זול לקנות במעדניות שבסופר לפי משקל).

2. גבינה לבנה למריחה לא תתאים בו בגלל תכולת המים שיש בה והיות ואין לעוגה לבסיס אין מה שיספוג את הנוזלים המיותרים.

3. במקום אינסטנט פודינג אפשר להוסיף עוד כף שטוחה של קורנפלור.