אני גדלתי על האמירה שהיופי נמצא בעין של המתבונן. אחד הדברים שלמדתי מיום שהפכתי לאמא, שדברים קטנים גורמים לילדים אושר עצום ושמה שנתפס בעיני כפחות יפה בעיני ילדיי הוא מושלם.

אחד הדברים שהילדים שלי אוהבים לעשות כשאנחנו מגיעים לפארקים שנמצאים בסמיכות למגורים הוא לחפש אוצר. הבכורה שלי מוצאת גולות במקומות שאני בכלל לא הייתי חושבת לחפש וכבר יש לה קופסא ענקית שרובה המוחלט, הוא גולות שמצאה עמוק באדמה. מבחינתה כל גולה ולא משנה מה מצבה, הוא אוצר יפהפה ומושלם, מי אני שאחלוק עליה.

הבן שלי אוהב לחפש אוצרות קטנים וכל פעם שהוא מוצא העיניים שלי נדלקות והפנים שלו זורחות. הוא מתייחס לאוצר שהוא מוצא כאוצר שיש לשמור עליו והבית שלנו, יותר נכון הסלון, הפך להיות מחסן אוצרות. מידי פעם אני עושה דילול אבל המציאות שלו הן כמו סל כביסה, אף פעם לא נגמר.

העוגה הזאת היא גם סוג של אוצר. היא עוגה בחושה פשוטה עם שבר יפהפה לאורכה אבל כשפורסים אותה מגלים אוצר מהמם ומתוק שהופך את העוגה מבחושה פשוטה לסינדרלה.

העוגה ממש קלה להכנה, הכל בשתי קערות (רטוב ויבש), מערבבים ולתנור לא לפני שמחביאים באמצע את ההפתעה.

מצרכים: תבנית בגודל 25X10X8 או עגולה קוטר 22-24

לחמם תנור ל 170 מעלות

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כוס קוקוס (40 גרם)

שקית 1 אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 כוסות סוכר (200 גרם)

2 ביצים

2 בננות גדולות מעוכות במזלג

1/3 כוס שמן (65 גרם)

1 גביע יוגורט 3% (200 מ”ל)

1/2 כוס חלב (60 מ”ל)

4-5 כפות גדושות ריבת חלב (120-150 גרם)

2 כפות קוקוס

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים קמח, קוקוס, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

בקערה אחרת שמים ביצים, בננות, שמן,יוגורט וחלב ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. זהירות מערבוב יתר. מניחים רגע בצד.

במיקרו מחממים טיפה את ריבת החלב כדי שיהיה נוח יותר למרוח אותה על פני העוגה.

שופכים מחצית מתערובת העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מפזרים כף קוקוס על פני הבלילה ושופכים בזהירות את ריבת החלב. בעדינות מורחים אותה על פני הבלילה בצורה כמה שיותר אחידה. מפזרים את כף הקוקוס השנייה ומעל את המחצית השנייה של הבלילה.

אופים את העוגה בחום של 170 מעלות בין 45-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים לטמפרטורת החדר, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

את העוגה יש לשמור במקרר כשהיא עטופה היטב אך יש להגיש אותה בטמפרטורת החדר אז היא במיטבה. אפשר גם לחמם כמה שניות במיקרו ואז להגיש.

טיפים/ גיוונים:

1. זה נכון שעוגות בחושות שומרים בחוץ אבל היות וזו עוגת פרי, היא צריכה להיות במקרר. אנחנו פרסנו וחיממנו 20 שניות במיקרו לפני הגשה והיא היתה מושלמת.

2. הקוקוס מורגש בצורה עדינה וככה אני אוהבת. מי שלא אוהב קוקוס יכול במקום חצי כוס קוקוס להוסיף עוד חצי כוס קמח במקום.