יש משהו רומנטי בסתיו. העלים שנופלים על הקרקע במין ריקוד אלגנטי שכזה, השמש שמשחקת מחבואים בינות לעננים, הרוח שהקרה שגורמת לנו להדק את המעיל עוד יותר אל הגוף והריח של עוד רגע יורד גשם, עומד תלוי לו באויר. כן, אני אוהבת את הסתיו.

בזכות השמים הקודרים והקור שמחלחל לעצמות אני מוצאת את עצמי מחפשת מתוקים שיהוו נחמה דווקא בימים כאלה. המתכון הזה, ספק עוגה ספק קינוח הוא כזה.

אל תתפסו אותי במילה אבל נראה לי שהקראמבל מגיע מחברתנו ארצות הברית. שמה הוא נתפס במתכון לכל השנה, בחורף הוא מוגש חם ובקיץ , למרות שהוא מוגש חם כי ככה הוא הכי במיטבו, מוסיפים לו כדור גלידה ענק. משחק של חם קר.

המתכון הזה הוא מנחם, ממלא את הבית בניחוח של סתיו, מחמם את הגוף ואת הנשמה, הוא ממש, אבל ממש קל להכנה, אין בו ביצים, אין בו מוצקי חלב, לא צריך מיקסר והוא ממש טעים. לא תכינו? ברור שכן ויותר מפעם אחת.

אז הרי לכם מתכון שבעיני מאוד מסמל את הסתיו ואת השלכת. שיהיה לנו חורף חם וטעים.

מצרכים: תבנית 20/30

לחמם תנור ל 180 מעלות

6-7 תפוחי עץ גדולים

3 אגסים

3 כפות סוכר חום דחוס

2 כפות קורנפלור

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ג’ינג’ר טחון

לפירורים:

1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)

4 כפות קוואקר דק (40 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כוס שקדים פרוסים

1/3 כוס שמן קוקוס (70 גרם)

מיץ מחצי לימון

2-3 כפות מים

אופן ההכנה:

מתחילים מהפירורים:

שמים בקערה קמח, קוואקר, שקדים, סוכר וקינמון ומערבבים לפיזור החומרים. מוסיפים את השמן, מיץ לימון ושתי כפות מים וממוללים עד לקבלת תערובת פירורית. מניחים בצד.

קולפים את התפוחים והאגסים, מגלענים וחותכים לקוביות בינונית (בגודל של 2 ס”מ בערך). מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שכל הפירות מכוסים היטב.

שופכים את הפירות לתבנית בשכבה אחידה עד כמה שאפשר. מפזרים מעל את הפירורים.

אופים בחום של 180 מעלות בין 35-45 עד שהפירורים מזהיבים. מצננים טיפה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם.

הקראמבל במיטבו כשהוא חם אבל ניתן לשמור במקרר בין 2-3 ימים וכשרוצים להגיש, מחממים טיפה בתנור ומגישים.

טיפים/ גיוונים:

1. את הקראמבל מגישים ואוכלים חם ולכן במידה ואתם רוצים להכין מראש זו המלצתי: את הפירורים אפשר להכין אפילו יום מראש ולשמור בצנצנת אטומה. את התפוחים אפשר לקלוף ולחתוך ואז לשים אותם בקערה עם מים קרים ומעט מיץ לימון כמה שעות מראש. ברגע שתרצו להרכיב את העוגה, סננו את התפוחים והמשיכו כפי שרשום במתכון, פזרו את הפירורים ולתנור.

2. במידה ואין לכם אגסים אפשר להוסיף עוד תפוח.

3. אפשר להוסיף לתערובת חופן נדיב של צימוקים בהירים (לי לא היה) או חמוציות ללא תוספת סוכר.

4. למי שאין שמן קוקוס יכול להשתמש בשמן קנולה.

5. השקדים הפרוסים הם בגדר המלצה, אני אוהבת מירקם פריך. אפשר שבבי שקדים במקום או אם אין אז להשמיט.

6. למי שאין קוואקר יכול להשמיט מהמתכון ולהמשיך כרגיל, אין צורך במשהו במקום. לרגישים לגלוטן, החליפו את הקמח בקמח ללא גלוטן כגון קמח תמי או קמח “כרגיל”.