PicsArt_1414600875582

זאת עוגה שהכנתי אינספור פעמים והיא הפכה לאורחת די קבועה אצלנו  ליד הקפה של אחרי הארוחה היא מסוג העוגות שכשאורחים מודיעים שהם יגיעו עוד שעתיים, היא הראשונה שעולה לי בראש. היא ממש קלה להכנה מהסוג שאני אוהבת: כל החומרים לקערה (לא מיקסר) מערבבים ולתנור.

אין בה טיפת שוקולד ולמרות זאת היא עסיסית וטעימה בפשטותה , אפשר אם מתחשק לשדך לה כל מיני תוספות  שאוהבים. אבל היא בהחלט טעימה רק עם אבקת סוכר וקפה טוב בצד.

לבלילה: תבנית 24

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/2 1 כוסות סוכר

1/4 1 כוסות קמח

3/4 כוס קמח כוסמין מלא

2/3 כוס קקאו

1 שקית אבקת אפייה

כפית 1 סודה לשתייה

2 כפות ברנדי

3 ביצים

כוס 1 שמן קנולה

1/2 1 כוסות מיץ תפוזים/ מים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את כל החומרים ביחד ומערבבים לאיחוד החומרים. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 170 כ- 45 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

2014-10-28 16.31.33 2014-10-29 12.02.32

נותנים לעוגה להצטנן לפני שמפדרים בקקאו או באבקת סוכר ומגישים.

2014-10-29 12.08.08  2014-10-29 12.16.29

טיפים/גיוונים:

1. במקום קמח כוסמין אפשר אותה כמות של קמח מלא או רגיל

2. במקום ברנדי אפשר ליקר תפוזים או כל ליקר שאוהבים.

3. אני הוספתי דובדבני אמרנה כשהבלילה היתה בתבנית האפייה אבל אפשר להוסיף 2 כפות שוקוצ’יפס אגוזים מכל סוג שאוהבים רגע לפני הכניסה לתנור.

4. אפשר להגיש את העוגה כשהיא בטמפרטורת החדר עם רוטב שוקולד חם.

5. כדי שהעוגה לא תתיבש במהלך הצינון כדי לכסות אותה עם ניילון או מכסה מתאים.                                      2014-10-29 12.15.39