PicsArt_1413994163525

לפעמים כשאנחנו בריצות של סידורים, ילדים, עבודה ובקושי יש זמן לאכול צריך איזשהו חטיף שיחזיר לנו קצת מהאנרגיות שאנחנו מוציאים, לפחות עד שנמצא זמן לאכול ארוחה גדולה מזינה. החטיף הזה מכיל סיבים תזונתיים ודברים טובים שיכולים לעזור טיפה להשקיט את תחושת הרעב וגם לתת זריקת אנרגייה כשצריך. המתכון במקור של ליה שומרון פינדר וקצת שיניתי אותו לפי מה שאני אוהבת והיה לי בבית. הוא קל להכנה ויוצאים ממנו חטיפים קטנים בגודל של ביס. אני אוהבת לקחת שניים לדרך כשאני יודעת שהולך להיות יום עמוס ויעבור זמן עד שאוכל לאכול בשקט. לתערובת: 30 עוגיות ביס (תבנית מיני מאפינס) חום של תנור 170 ביצה 1 80 גרם שמן קוקוס מומס 21 כוס קמח מלא 21 כוס קמח כוסמין מלא 43 כוס שיבולת שועל  דקה 21 כוס שיבולת שועל גסה 21 כוס אבקת שקדים 21 כוס סוכר חום דחוס 21 כפית סודה לשתייה קורט מלח מעט אגוז מוסקט 21 כוס אוכמניות אופן ההכנה: ממיסים את שמן הקוקוס במיקרו. בקערה טורפים את הביצה ושמן הקוקוס לתערובת אחידה. בקערה אחרת שמים את כל שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מאחדים בין שתי התערובות עד שכשמחזיקים קצת מהחומר והמדקים הוא נשאר כזה. מניילנים תבנית של מיני מאפינס בניילון ניצמד ושמים מין התערובת בכל גומחה ומהדקים.  2014-10-21 11.29.38 2014-10-21 11.39.17 2014-10-21 11.52.29 שמים את התבנית במקפיא למשך שעה עד שהתערובת תקפא ותתיצב. (לא ליותר מזה) מחממים תנור ל 170 מעלות בעדינות, מוציאים את העוגיות ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 170 מעלות 13 דקות. התערובת תרגיש טיפה רכה, לא לגעת או להזיז, כשהעוגיות יתקררו הם יתמצקו ויתיצבו אז לא לדאוג. שמים בקופסא אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר.  2014-10-21 13.27.44 2014-10-21 13.54.37 2014-10-21 15.02.56 טיפים/ גיוונים: 1. במקום קמח כוסמין אפשר הכל קמח מלא 2. אפשר להחליף את האוכמניות בחמוציות רצוי ללא תוספת סוכר   בתאבון סמיילי