לפני כמה שבועות החצי השני שלי זרק לאויר, ככה כבדרך אגב, מתי אני מכינה לו עוגת שמרים עם שוקולד. מזמן לא הכנתי עוגת שמרים והיות וסוף השבוע התקרב בצעדי ענק אז החלטתי להכין עוגת שמרים עם טעם של פעם, כזאתי שהסבתות היו מכינות.

נוטלה ומיני ממרחי שוקולד לא היו אז וטבלאות השוקולד היו יקרות אז השתמשו בקקאו. קצת חששתי מאיך יהיה הטעם אבל יאללה שיהיה, אם זה היה טעים אז זה יהיה טעים גם היום.

זה כבר כמה זמן שעברתי להשתמש בשמן בבצקים שאני מכינה במקום חמאה, לא מטעמי כשרות אלא כי שמתי לב שהעוגות (והלחמים) יוצאים עסיסיים יותר ומאפי השמרים נשמרים רכים גם יום אחרי. אבל אל דאגה, במילוי החמאה כיכבה.

שורה תחתונה, הבבקה הכי טעימה שאכלתי בחיי, משאירה אבק לנוטלה והבצק ממש נוח לעבודה. מהכמות יוצאות שתי עוגות שמתחסלות בסופ”ש אחד וגם חסידי הנוטלה נשבו בקסמה. תהנו.

מצרכים לשתי עוגות: 2 תבניות אינגלישקייק 30 ס”מ

180 מעלות 30-35 דקות

4 כוסות קמח (560 גרם)

1 כף שמרים יבשים (10 גרם או 1/2 שקית שמרית שזה 25 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/4 1- 1 כוסות מים (240-300 מ”ל)

1 ביצה

1/3 כוס שמן צמחי (70 גרם)

1 כפית שטוחה מלח

למלית:

100 גרם חמאה/ מחמאה מומסת בטמפרטורת החדר

1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)

1/4 כוס+2 כפות שטוחות קקאו (55 גרם)

1 כפית קינמון

סירופ:

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

3/4 כוס מים (180 מ”ל)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמרים וסוכר ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים כוס מים ומתחילים ללוש על מהירות מינימלית. מוסיפים את הביצה ומעלים טיפה את המהירות ולבסוף מוסיפים את השמן. אחרי 2-3 דקות של לישה בודקים האם הבצק זקוק לעוד טיפה מים. במידה וכן מוסיפים עוד מים.

לשים סה”כ 7-8 דקות עד שהבצק גמיש. מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות חלק, מעט דביק ואלסטי. איך יודעים שהוא אלסטי? לוקחים בידיים מעט רטובות מעט בצק ומושכים אותו בין האצבעות למעין חלון. אם הוא נקרע ישר הוא עוד לא מוכן. אם הא נמתח ואז נקרע הוא מוכן.

מעבירים לקערה משומנת ונותנים לו לנוח כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מכל חלק יוצרים מלבן גדול ודקיק בגודל של 30/50 לערך. מורחים במחצית החמאה המומסת, מפזרים את תערובת הקקאו ומגלגלים לרולדה ארוכה.

יוצרים מהרולדה את האות ח ומלפפים את שתי הרצועות לצורת בורג. עושים את אותו הדבר עם החצי השני של הבצק. מניחים בתבנית אפייה ומתפיחים בין 30-40 דקות.

אם רוצים להכין עוגה כמו בתמונה הראשית אז אחרי שגלגלנו לרולדה ארוכה, בעזרת הידיים מעט פוחסים אותה ואז בעזרת קלף או סכין חדה חוצים אותה לשניים. מלפפים את שני החלקים לצורת בורג ואז מגלגלים את הבורג פנימה לצורת שבלול/ ספירלה. מניחי בעדינות בתבנית אפייה עגולה. אני הזדקקתי לתבנית בגודל 20 ס”מ. מתפיחים 30-40 דקות.

מורחים בביצה ואופים בחום של 180 מעלות בין 30-35 דקות עד שהעוגות תפוחות, בצבע חום יפה והריח משגע.

בזמן שהן בתנור מכינים את סירופ הסוכר. מבשלים בסיר קטן את המצרכים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עוד 2-3 דקות. מכבים. כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים עליהן בנדיבות מהסירופ. נותנים להן להגיע לטמפרטורת החדר לפני שפורסים מהן.

איזה שבילי קקאו משגעים

טיפים/ גיוונים:

1. כמו כל מאפה שמרים העוגות במיטבן ביום ההכנה אבל גם יום אחרי הן עדיין טובות ורכות. במידה ולא אוכלים הכל אפשר עוגה אחת לשמור במקפיא כשהיא עטופה היטב.

2. הקינמון נותן ארומה עדינה אבל מי שלא אוהב יכול לוותר.

3. במקום חמאה או מחמאה אפשר למרוח שמן קנולה או קוקוס (מומס) על הבצק ואז לפזר את תערובת הקקאו.

4. תערובת הקקאו היא מלית ידועה לבבקה של סבתות אבל מי שרוצה בהחלט יכול למרוח ממרח נוטלה או ממרח שוקולד אחר.

הריח כבר יביא את השכנים