השבוע הבן שלי חזר לגן אחרי שהיה מעל לשבוע בבית בגלל וירוס. אני ובן זוגי שיחייה בקושי ישנו בלילה, אמנם הוא היה מגיע למיטה שלנו אבל הוא היה תמיד, אבל תמיד, מגיע לצד שלי. אומרים שאין אהבה כמו של אמא ואני אומרת, גם אמא צריכה לפעמים לישון…

בכל אופן, היינו אמורים לחגוג לו ולעוד ילד, יום הולדת בגן. יום הולדת זו שמחה גדולה, לא כשלא ישנים שבוע ולי ממש אין כוח להשקיע בעוגת יום הולדת. רצה הגורל (יותר נכון, החורף) והילד השני נפל למשכב אז, אין יומולדת בגן, לפחות עד אמצע חודש הבא ( יש בשבילי, באסה בשבילו).

איכשהו כל הקטע של אמא מפנקת וילדות נזכרתי בעוגה הבחושה, שאמא שלי כל הזמן היתה עושה ועד היום אני אוהבת אותה, עוגת שיש. אמנם היא, ואוב האוכלסייה היו מכינים אז עם מרגרינה (ויצאנו בסדר) והיום עם חמאה, אני הכנתי אותה עם שמן. תשמעו, כזו רכה, עוד לא יצאה לי.

המתכון פרווה לחלוטין, העוגה גבוהה, רכה כמו ענן והפרוסות פשוט נעלמות להן..הבטחתי לאמא שלי שאני מביאה אותה לשבת אז אחרי הפרוסה הזו, אני מבטיחה שאני מפסיקה לזלול (נראה אתכם מפסיקים אחרי אחת…).

זאת העוגה שלי לשבת והיא לגמרי מוקדשת לכל האמהות שלנו ושבנו.

מצרכים: תבנית 24 עם ארובה

לחמם תנור ל 160 מעלות

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

4 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)

3/4 כוסות שמן קנולה (150 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)

לתערובת השוקולד:

1/2 כוס מים רותחים

1/3 כוס קקאו

1/4 כוס סוכר

2 כפיות קפה נמס.

אופן ההכנה:

מתחילים מתערובת השוקולד היות והיא צריכה זמן צינון.

שמים בקערה קטנה את כל החומרים ומערבבים עד לאיחוד החומרים. אם יש טיפה גושים זה לא נורא. מניחים בצד.

בקערת מיקסר שמים את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת תפוחה ובהירה (4-5 דקות).

מוסיפים בזרם דק את השמן ווממשיכים בהקצפה.

בקערה בינונית שמים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים לפיזור החומרים.

מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את המיץ והקמח, לסרוגין (כל פעם קצת מכל אחד).

מכבים את המיקסר ובעזרת לקקן מוודאים שאין שאריות קמח בתחתית. מעבירים קצת פחות מחצי הכמות לקערה אחרת ומוסיפים אליה את תערובת הקקאו, מערבבים היטב עד שכל התערובת חומה.

משמנים תבנית אפייה ושופכים את התערובות לסרוגין זו על גבי זו. לא צריך בדרך הזו לעשות עם סכין צורת שיש.

אופים בחום של 160 מעלות בין 50-60 דקות, עד שהעוגה קפיצית והמרכז עשוי. מצננים את העוגה, מוציאים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

  

טיפים/ גיוונים:

1. מי שאינו שומר כשרות ורוצה להחליף את מיץ התפוזים יכול בחלב.

2. במקום תערובת הקקאו ( נוסטלגיה) אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולהוסיף 1 כף שמן ולערבב.

3. מי שבכל זאת רוצה את גרסת הסבתות, יכול במקום השמן 200 גרם חמאה או מרגרינה, לבחירתכם. במקרה זה, מקציפים קודם חמאה וסוכר ורק אז להוסיף את הביצים ולהמשיך רגיל במתכון.