עכשיו, כשהרוחות נושבות בחוץ והגשם ניתך על החלון אני אוהבת לשבת, עם שמיכה ולהתפנק.

פעם הייתי קוראת המון, בייחוד בחורף מתחת לשמיכת הפוך. לצערי, הדבר היחיד שנותר לי מהתחביב הזה, הוא אני ושמיכת הפוך.

מה אגיד לכם, אני מעריצה את מי שבינינו, לא ויתר, ויש לו גם שמיכה חמה וגם מתמיד בקריאת ספרים ( אני אוהבת לקרוא ספרי אפייה, אז אולי זה נחשב…)

בכל אופן, יש משהו שגם נורא כיף לעשות, יותר נכון, לאכול בחורף וזו, עוגת שוקולד חמה. עכשיו, אפשר בהחלט ללכת למטבח, להפעיל תנור אפייה, מיקסר ואת כל הג’אז ויש את המתכון הזה שהוא בלי אפייה (לפחות לא בדרך המסורתית), בלי מיקסר, הכל מעורבב בקערה ולמיקרו ( כן, כן, מיקרוגל) למשך… דקה אחת בלבד!!

תקשיבו, זה אחלה פינוק שלוקח 5 דקות הכנה (כולל המיקרו), הנסיך הקטן שלי ממש אוהב אותו ( בלי ועם סוכריות צבעוניות שאני מוסיפה בהגשה) וכשבא לי פינוק שוקולדי לחלוק עם בן זוגי שיחייה (אבל לא בא לי לאפות) זה לגמרי פיתרון מעולה.

המתכון ממש קל להכנה, מחומרים שיש לכל אחד מאיתנו בבית, הוא לא עוגת שוקולד אמיתית (יותר מזכיר עוגה כושית) אבל זה טעים, רומנטי, מהיר וממש מתאים לחורף.

אז בואו ונכין אותו:

חומרים לעוגת שוקולד: 2 עוגות אישיות

2 קעריות שמתאימות למיקרו בנפח 150 מ”ל כל אחת.

1/3 כוס קמח לבן (50 גרם)

2 כפות קקאו (לא שוקולית) (16 גרם)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)

2 כפות שמן קנולה

1/4 כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי או פרימור)

אופן ההכנה:

בקערה קטנה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים לפיזור החומרים.

עושים גומה ושמים את השמן ומיץ התפוזים. מערבבים עד שהתערובת אחידה ומעט סמיכה. אם היא סמיכה מידי הוסיפו עוד כף מיץ.

שופכים את התערובת לשני הכלים עד לחצי מהגובה שלהם ( העוגות מאוד תופחות במיקרו).

מכניסים את הכלי הראשון למיקרו ומפעילים לדקה אחת בלבד. העוגה תהיה קפיצית למגע. בזמן שהיא מצטננת הכניסו את הכלי השני.

זהו, קחו כפית, היכנסו מתחת לשמיכה ותתפנקו. חורף קל שיהיה לנו.

ככה הפינוק שלנו נראה רגע לפני אבקת הסוכר

זהו, קחו כפית ותהנו

טיפים/ גיוונים:

1. אין טעות במתכון, לא צריך ביצים ולא צריך מעבר לשתי כפות שמן.

2. חשוב! לא לחמם במיקרו יותר מכלי כל פעם. זו רק דקה אחת כל פעם וחבל שהמתכון יתפקשש בגלל חוסר סבלנות. דבר נוסף, עוצמות המיקרו משתנות מיצרן ליצרן. לי הספיקה דקה, ייתכן ואצלכם תזדקקו ל 10 שניות יותר. תבדקו אחרי דקה ותחליטו.

3. מי שאוהב יותר מתוק יכול להוסיף עוד כף סוכר, אני אוהבת מתיקות עדינה.

4. אפשר להוסיף לבלילה, קוביית שוקולד (להחביא אותה באמצע הבלילה), להוסיף לבלילה, בשלב הוספת הנוזלים, כפית גדושה של ממרח שוקולד, כמו נוטלה, השחר העולה וכדומה.

5. אפשר לפדר אבקת סוכר (כפי שעשיתי בתמונות), לצפות בשוקולד מומס (גנאש, נוטלה) להגיש ככה או לצפות בסוכריות צבעוניות ( הילדים שלי אוהבים שאני מורחת טיפת ממרח שוקולד ואז הסוכריות נדבקות יופי).

6. במידה ואין מיץ תפוזים (חבל, כי הוא ממש מוסיף טעם) אפשר חלב, מים (אבל אז כדאי להוסיף תמצית וניל).

7. במידה ואתם משתמשים בכוס אחרת בבקשה: לוודא שהיא מתאימה למיקרו ולא למלא יותר מחצי גובה הכוס (העוגה תופחת וחבל שהמיקרו יתלכלך בגלל שהעוגה גלשה).

8. העוגות במיטבן כשהן חמימות. במידה ומסיבה כזו או אחרת, הן כבר קרות, כמה שניות במיקרו והן חוזרות לעצמן.

אין כמו לחלוק עם מי שאוהבים