אחת התקופות שאני אוהבת במיוחד זו התקופה הזו לפני פסח שבה מחפשים מתכונים לעוגות ועוגיות ללא קמח. אמנם זה רק לשבועיים או קצת פחות בלי קמח ובכל זאת, נראה שכולם מחפשים אחרי עוגות מרשימות, קלות להכנה, כל דבר העיקר בלי קמח.

אני אוהבת קחת את הרעיונות שלי מספרי האפייה שלי אבל גם מהאינטרנט וכשראיתי את העוגה הזאת אצל חברינו האמריקאים, הייתי חייבת לנסות, ביצים ונוטלה, זהו, בלי קמח, סוכר ושומן, מושלם לא. אין ספק שהאמריקאים יודעים מה הם עושים.

העוגה אמנם יוצאת נמוכה אבל שונה במרקם שלה מעוגות רגילות ובגלל זה אני אהבתי אותה. היא קלה להכנה, אין יותר מידי חומרים, לוקח 10 דקות להכין אותה ולתנור. האמריקאים טובים בלמצוא קיצורי דרך ואני מרוויחה ( ועכשיו גם אתם).

החלק ה “קשה” הוא החלק של קיפול קציפת הביצים אבל זה לוקח 2-3 דקות וזהו. מתכון ששווה לאמץ כל השנה (כבר אמרתי רק 2 מרכיבים 😉 ) ולא רק בפסח.

אז הדליקו תנורים, ובואו נכין עוגה קצת אחרת לכבוד הפסח.

מצרכים לעוגה: תבנית בקוטר 20 ס”מ 10-12 מנות

לחמם תנור ל 175 מעלות

5 ביצים

300 גרם נוטלה

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים (שלמות!) במהירות גבוהה במשך 7 דקות עד שהקציפה תפוחה ושילשה את נפחה.

בינתיים בקערה המתאימה למיקרו, מחממים את הנוטלה כדקה עד שהיא מזכירה מרקם של שוקולד מומס, היא חמימה ונוחה לקיפול.

מעבירים את הקציפה לקערה נוחה לקיפול ומוסיפים אליה את הנוטלה. מקפלים את קציפת הביצים לנוטלה (זה לוקח זמן אבל זה קורה).

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בין 25-30 דקות בחום של 175 מעלות. העוגה תצא תפוחה ואז תאבד מגובהה ותחזור לגובה ההתחלתי שלה.

מצננים אותה לחלוטין ואז למקרר לשעתיים לייצוב סופי אבל זהו, יש לכם עוגה מוכנה לחג. העוגה טעימה אחרי הייצוב אבל היא לגמרי משתבחת אחרי שהייה של יום שלם במקרר. שווה לחכות בסבלנות.

  

טיפים/ גיוונים:

1. העוגה לא גבוהה בגלל שאין פה קמח משום סוג. בבקשה, לא להתפתות להוסיף קמח, ככה העוגה אמורה להיות.

2. אין פה גם סוכר אבל אל דאגה, העוגה יוצאת מתוקה אבל לא מידי. גם פה, בבקשה, אין צורך להוסיף סוכר.

3. לקבלת הערכים התזונתיים של העוגה, אתם מוזמנים להכנס ל FoodsDictionary