P7160077

 

לפני כמה ימים גיליתי שיש לי במקרר ארבעה חלבונים יתומים, מחכים שאאפה איתם משהו.

אינסטינקט ראשון היה להכין מהם נשיקות או עוגיות מקצפת ואז ניזכרתי שיש משהו שכבר המון זמן לא אכלתי, פיננסייר. הפיננסייר אלו עוגיות מהמטבח הצרפתי שמבוססות על חמאה ושקדים.

מתקבל מאפה מיוחד שאפשר  לאכול אותו כעוגייה או כמו שהכנתי, כמיני עוגות אישיות ולהגיש כקינוח מרשים בסוף הארוחה.

השם אולי נשמע מפונפן אבל ההכנה מאוד קלה ואפשר אפילו להכין את הבצק עד יומיים מראש ואז להכין ולאפות.

היות והפיננסייר מאוד רגישים, שומרים אותם בקופסא סגורה במקרר אך מוגש להגיש בטמפרטורת החדר.

לבצק: 6 תבניות פאי בקוטר 10 ס”מ או תבנית מאפינס קוטר 7 ס”מ

לחמם תנור ל 170 מעלות

100 גרם חמאה

60 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס)

60 גרם קמח (1/2 כוס פחות כף1 )

100 גרם אבקת סוכר (1 כוס)

קורט מלח

4 חלבונים

קישוט:

פירות העונה שאוהבים

מעט ריבת משמש מהולה במעט מים חמים (לשמירה על הפירות ולברק)

אופן ההכנה:

בסיר קטן ממיסים את החמאה וממשיכים לבשל עד שצבעה זהוב ויוצא ממנה ריח אגוזי. זהירות לא לשרוף. מכבים את האש ומצננים.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים את הקמחים, א.הסוכר וקורט מלח ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

מוסיפים את החלבונים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד למסה אחידה. מעבירים לקערה ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

P7150004 P7150012 P7150015

בזמן שהתערובת במקרר היא תנוח ותסמיך.

מחממים תנור ל 170מעלות.

שמים את בצק הפיננסייר שהסמיך בנתיים בשקית זילוף וחותכים חור. משמנים את התבניות הרצויות בתרסיס שמן וממלאים אותן ל 3/4 גובה (הן תופחות באפייה).

אופים בחום של כ- 170 כ-13-17 דקות. עד שהעוגות קפיציות למגע. מצננים היטב לפני הקישוט.

את הפיננסיירים שומרים במקרר בקופסא אטומה ומגישים בטמפרטורת החדר.

קישוט: חשוב, את הקישוט מכינים רגע לפני ההגשה ולא מראש. מורחים בעזרת מברשת, טיפה מהריבה על העוגות ומקשטים בפירות חתוכים. בעזרת מברשת עוברים בעדינות על הפירות כדי לתת ברק ולשמור עליהם.

P7160048 P7160056 P7160069

טיפים/ גיוונים:

1. מי שחושש לשרוף את החמאה יכול להמיס במיקרו ולהוסיף תמצית וניל במקום.

2. במקום ריבה אפשר לקשט בקצפת ופירות לפי העונה ומה שאוהבים.

3. את הפיננסייר אפשר להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

4. במקום עוגות אישות אפשר להכין בתבנית פאי 22-24 ולאפות במשך 15-18 דקות להגיש עם קצפת מעל ופירות העוגה. גם יהיה מרשים.

P7160062  P7160067