p6260055-jpg-1

מכירים את זה שאתם בריצות מהבוקר, ילדים, סידורים, נסיעות והדבר האחרון שעושים הוא לאכול ארוחת בוקר.

לי תמיד אמרו, מאז שהייתי קטנה, שארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה של היום ויש משהו בזה. אם אני לא אוכלת את ארוחת הבוקר שלי בישיבה, בלי לחץ ובשקט, אין עם מי לדבר ואני די הופכת לבלתי נסבלת… בדרך כלל, אני תמיד מספיקה אבל יש את הימים האלה, ובינינו, למי אין אותם.

המאפינס האלה, הם בשבילי פיתרון מצויין לבקרים שאני בריצה ויודעת שלא יהיה לי זמן לשבת בשקט ולאכול.

יש להם מתיקות עדינה, מרקם שמזכיר עוגה והם מאוד קלים ומהירי הכנה. יש בהם סיבים תזונתיים, פירות יבשים ויוגורט, כל מה שאמרו לי שארוחת בוקר צריכה להכיל. בנוסף, הם קלים להכנה, הכל ניכנס לקערה, מערבבים ולתנור.

תמיד טוב שיש בבית (או במקפיא) מאפינס כאלה לשעת חירום וגם סתם כשמתחשק פינוק.

לבלילה: 7-8 מאפינס, תלוי בגודל

לחמם תנור ל 180 מעלות

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כוס שיבולת שועל גסה

2 כפות סוכר חום כהה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

קורט מלח

7-8 משמשים חתוכים קטן

1/4 כוס פקאן טבעי קצוץ גס.

2 כפות אגבה

2 כפות טחינה גולמית

1 גביע יוגורט (200 מ”ל)

3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי (פרימור או פריגת 100% פרי ללא תוספת סוכר)

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים (מהקמח עד הפקאן ברשימה) לפיזור אחיד שלהם.

מוסיפים את החומרים הרטובים ( מהאגבה עד סוף הרשימה) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יש להיזהר מעירבוב יתר. התערובת תצא מעט סמיכה וזה בסדר.

שופכים בעזרת כף לתבניות הקאפקייק ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שהמאפינס יציבים.

זהו, יש לכם מאפה לפינוק ליד כוס תה קר או לפינוק של ארוחת בוקר ואפילו ליציאה לפיקניק.

p6260051-jpg-1

טיפים/ גיוונים:

1. במקום קמח קוסמין מלא אפשר קמח מלא. אם אין אפשר קמח לבן אבל קחו בחשבון שבמקום 3/4 כוס מיץ תפוזים תצטרכו רק 1/2 כוס.

2.  במקום משמשים אפשר תמרים, צימוקים, חמוציות ועוד.

3. במקום פקאן אפשר שקדים, אגוזי מלך או אגוז אחר שאתם אוהבים.

4. במקום אגבה אפשר סילאן (רק לוודא שהוא ללא תוספת סוכר), דבש או סירופ מייפל אמיתי (לא בטעם).

p6260049-jpg-1