לבלוג

 

אני והקיץ, לא הולכים יחד, כל החלק של החום המעיק והלחות שגורמת לי להתקלח כל שעה, ממש לא.

אני אוהבת את פירות הקיץ, משהו במתוק חמוץ שלהם, בצבעוניות וביופי שלהם ממש עושה חשק לאפות ואם כבר לאפות אז בלי תנור (די מוציא את העוקץ מאפייה ובכל זאת…).

השילוב של עוגת גבינה קרה ופירות זה שילוב מנצח, לדעתי בכל אופן. העוגה הזאת היא בדיוק זה, ללא אפייה, קרם גבינה עשיר והמון פירות בין השכבות ומעל, אושר צרוף.

היא עוגה ממש קלה להכנה, גורפת המון מחמאות ולא רק על הטעם והיא העוגה המושלמת לקיץ. אז בואו נתחיל.

לעוגה בקוטר 22-24 ס”מ

חבילת לשונות חתול (מוצאים אותם במחלקת תינוקות)

2 מיכלי שמנת להקצפה (38% שומן, 250 מ”ל)

2 מיכלי מסקרפונה ( כל מיכל 250 גרם)

1/2-3/4 כוס אבקת סוכר (עניין של כמה אתם אוהבים מתוק) גרדה מלימון אחד

לפירות:

דובדבנים מגולענים ענבים חצויים אפרסק משומר חתוך לקישוט קצת מנוזל האפרסקים

אופן ההכנה: בקערת מיקסר מתחילים להקציף שמנת, אבקת סוכר וגרדת לימון למרקם כמעט יציב. מוסיפים את המסקרפונה ומקציבים לתערובת יציבה. טועמים ורואים אם חסרה מתיקות נוספת. לוקחים לשונות חתול ומניחים אותם בתחתית תבנית העוגה. בעזרת מברשת, לוקחים מנוזל האפרסקים ומברישים את הלשונות.

P6170001 P6170004 P6170002

מורחים שליש מתערובת הגבינה בצורה אחידה עד כמה שאפשר. מפזרים/ מסדרים דובדבנים.

מורחים עוד שליש ומפזרים/ מסדרים את חצאי הענבים. מורחים את השליש האחרון ומקשטים באפרסק משומר, ענבים שלמים ודובדבנים מגולענים.

P6170007 P6170009 P6170013

מכניסים למקרר ללילה או ל 6 שעות להתייצבות. זהו, הבטחתי עוגה קלה להכנה לא? עוד כמה שעות תוכלו להתענג על כל ביס…

טיפים/ גיוונים:

1. כדי שיהיה יותר קל לחלץ את העוגה אני שמתי נייר אפייה מסביב ואז התחלתי עם השכבות.

2. במקום לשונות חתול אפשר בסיס מביסקוויטים וחמאה. המרקם יהיה אחר אבל זו גם אופצייה.

3. אני השתמשתי בפירות הנ”ל אבל אפשר כל סוג שאוהבים.

4. כדי שיראו את הפירות בין השכבות מסדרים את הפירות צמוד לרינג ואז המראה יהיה צבעוני.

P6190016  P6190020