P6300362

יש משהו שמנחם, אותי לפחות, בלחם. אולי זה הריח שמזכיר לי את המאפייה שהיתה ליד בית ילדותי, במצפה. או הביס הראשון שנותנים בלחם איך שהוא יוצא מהתנור (ואת הכוויות שחוטפים בפה ובאצבעות תוך כדי) או המרקם שמזכיר שמיכה רכה וחמה,. אני מניחה שזה הכל ביחד. ככה או ככה, אני אוהבת לאפות לחם ביתי.

אני יודעת מה אני מכניסה לתוכו וכמה ובניגוד לדעה הרווחת, לחם ביתי לא קשה להכין, על אחת כמה, הלחם הזה שהוא מאוד טעים וקל להכנה.

הפוקאצ’ה הוא לחם שטוח מהמטבח האיטלקי, אין בו הרבה מצרכים והוא הולך מצויין בארוחות קלות פיקניקים וגם בתור מנת פתיחה בארוחת חברים. במקור הוא עשוי קמח לבן אבל אני הכנתי אותו מתערובת קמחים שתורמת למרקם, לטעם ולערך התזונתי.

מהכמות הזאת יוצאות שתי פוקאצ’ות בינוניות או אחת גדולה. אם אתם מארחים כמה חברים, תכפילו כמויות. בואו נתחיל:

לבצק:

170 גרם קמח קוסמין מלא ( 3/4 1 כוסות)

180 גרם קמח שיפון מלא ( 3/4 1 כוסות)

150 גרם קמח לחם (כוס + כף 1)

1 כפית שמרים יבשים (6 גרם או 18 גרם שמרים טריים)

450 מ”ל מים בטמפרטורת החדר

1 כף שמן

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את הקמחים והשמרים ומערבבים (אפילו עם היד) לפיזור החומרים.

מוסיפים את המים ומתחילים ללוש במשך 4 דקות. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד 4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ 3 דקות.

הבצק יהיה טיפה נוזלי אבל גמיש ולא ניקרע בקלות וקצת דביק.

מעבירים לקערה מעט משומנת ומתפיחים להכפלת נפח ( אחרי 3/4 שעה כדאי להוריד את הבצק ושוב להתפיח)

P6290219 P6290224 P6290232

מחלקים את הבצק לשניים או משאירים ככה אם רוצים אחד גדול. לשים קצרות את הבצק ונותנים לו התפחה שנייה להכפלת הנפח.

בנתיים מחממים תנור לחום גבוהה 220 מעלות במצב טורבו (למי שיש אבן, זה הזמן להשתמש בה).

על גבי נייר אפייה פותחים את הבצק לצורה וגודל רצוי, בעזרת האצבעות עושים חורים, מזלפים שמן מפזרים מלח גס ועלי רוזמרין.

אופים בחום גבוהה כ- 10 דקות עד להזהבה ( לשים לב שלא נשרף).

P6290250 P6290254 P6290315

מצננים טיפה כדי שהאדים יצאו ונהנים מכל ביס.

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר להכין את הפוקאצ’ה חצי כמות קמח לחם וחצי קמח מלא, גם יוצא טעים.

2. הקלאסי זה שמן, מלח ורוזמרין אבל אפשר לשים ירקות קלויים, טימין, מוצרלה עוד.

3. היא במיטבה באותו יום אבל גם למחרת היא טעימה. היא גם ניתנת להקפאה (לפני הגשה מחממים תנור ל 180 למשך 10 דקות, לערך. תבדקו תראו שהיא חמיהמ גם בפנים.

4. למי שאין אבל שמוט, אפשר לחמם מגש אפייה הפוך ועליו להניח את הפוקאצ’ות.

P6300377  P6290316