2014-10-12 14.42.39                           אחד הקישים האהובים עלי שהכנתי כבר כמה וכמה פעמים והוא לקוח מספרה של ויולה גורן (אין קשר לקרין). הוא תמיד גורף מחמאות ולא קשה להכנה שזה פלוס גדול הוא מאוד מרשים להגשה על שולחן כמנה ראשונה ולכן תמיד כשיש ערב חג או ארוע משפחתי אני מכינה אותו. השילוב של פרי וגבינה תמיד היה שילוב מנצח מבחינתי ולא רק, בצרפת מסיימים ארוחה עם פלטת גבינות ופרי כך שזה שילוב מאוד מקובל לכל הדעות ואני מקווה שגם אתם תאהבו ותאמצו אותו. אפשר להכין אותו בתבנית משפחתית שזו הדרך שלרוב אני מכינה ומגישה רק שהפעם החלטתי טיפה לגוון ולהכין מחצית מהכמות בצורת טרטלטים שנחטפו די מהר והחצי השני בתבנית פאי בינונית שגם היא  יפה לכשלעצמה. אין מה לחשוש מעבודה עם בצק פריך ולא מהכנת הטרטלטים, כל ההכנה פשוטה וידידותית ושווה לאמץ גם את האופצייה הזו.   לבצק: תבנית פאי 24-26 או 12 טרטלים+ תבנית גודל 20 מחממים תנור ל 160 מעלות 2 כוסות קמח 21 כפית מלח 150 גרם חמאה קרה 1 ביצה גדולה 2 כפות שמנת, חלב או מים למילוי: 41 כוס שמן זית או קנולה כף 1 סוכר חום בצל בינוני חצוי ופרוס לפרוסות דקות 4 אגסים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות 250 גבינה כחולה 250 מ”ל שמנת לבישול (מיכל אחד) 2 ביצים אגוז מוסקט מלח, פלפל שחור אופן ההכנה: במעבד מזון שמים את הקמח, מלח והחמאה ומעבדים עד לדרגת פירורי חול. מוסיפים את הביצה ואת שתי כפןת הנוזל ומעבדים עד לפירורים גסים. מורידים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים לכדי דיסקית. עוטפים בניילון ניצמד ולמקרר לשעת מנוחה. בינתיים מכינים את המילוי: שמים שמן במחבת וכשהיא חמה מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים עד שהבצל מתקרמל. מוסיפים את האגסים ומטגנים אותם כ-3 דקות עד שהם רכים אך שומרים על צורתם. מצננים ושומרים בצד.  2014-10-05 11.33.33-1 2014-09-21 18.13.13 2014-10-07 13.04.26 על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 21 ס”מ. בשביל הטרטלטים קורצים עיגולים בקוטר 9 ס”מ ומכניסים אותם בעדינות לתבנית שקעים של מאפינס. מוודאים שהם יושבים טוב בתחתית וטיפה מהדקים בשוליים.  2014-10-05 13.31.58 2014-10-05 13.32.05 2014-10-05 13.31.49 ביתרת הבצק השתמשתי לתבנית הפאי המשפחתית.                      2014-10-05 13.47.11 2014-10-05 13.49.24 אחרי שהכל מוכן מחוררים את התחתיות ושמים משקולות בצורת קטניות (לי יש צנצנת בת כמה שנים שזה היעוד שלה). אופים אפייה עיוורת כאשר את הטרטלים אופים כ-7 דקות ואת התבנית הגדולה 15 דקות. מוציאים את המשקולות ואופים עוד 10 דקות את הטרטלים ועוד 15  דקות עד להזהבה עדינה , קחו בחשבון שאח”כ יש עוד זמן אפייה עם המילוי.  2014-10-05 13.56.15 2014-10-05 14.31.45 2014-10-07 13.05.39 שמים כפית מהמלית בכל טרטלת ואת היתרה לתבנית הגדולה. מפזרים קצת רוקפור בטרטלטים ואת השאר לתבנית הגדולה. בקערה מערבבים את השמנת, ביצים ותבלינים לתערובת אחידה. בעדינות שופכים עם כף על הטרטלים ועל התבנית הגדולה. אופים בחום של 150  כ- 15 דקות לקטנים ו 20-25 דקות לגדולה עד שהמלית יציבה.  2014-10-07 13.18.41  2014-10-07 13.23.43 2014-10-07 17.38.37  2014-10-07 13.27.59 2014-10-07 13.29.26 2014-10-07 17.33.23 אפשר להגיש את הקישים ליד סלט עלים בתור מנה ראשונה או בתור ארוחה קלה.   טיפים/גיוונים: 1. אני לא רשמתי כמויות של התבלינים כי כל אחד לפי הטעם שלו. 2. השתמשתי במתכון זה ברוקפור אבל אפשר גורגונזולה  או כל גבינה כחולה שאוהבים.                                                2014-10-12 14.45.52 בתאבון סמיילי