עוגיות נהדרות שנחשפתי אליהן בשנים האחרונות בזכות שכנה מקסימה של הורי שאופה אותן מידי פעם. היא קוראת להן עוגיות ריפעת לתה ואני בהחלט מבינה למה, אני אימצתי בעקבותיה את השם ואכן בעונת החורף ליד כוס התה, הן לא פעם מככבות.

רצה מזג האויר ועכשיו לקראת כיפור השמים מתחילים להתקדר, אולי זה סמלי ואולי זאת העונה אבל העוגיות האלה מתאימות בהחלט בזכות מתיקותן העדינה ומרקמן המענין להיות מונחות אחר כבוד ליד כוס התה של צאת כיפור.

אני מזמינה את כל מי שטרם טעם מהעוגיות האלה, לאמץ אותן כל השנה. הן קלות מאוד להכנה והמתיקות שלהן לא משתלטת על החך.

כך או כך אני אמשיך להנות מהן בין אם בשבירת הצום בכיפור ובין אם ביום קודר ליד כוס התה כשצריך משהו שיאזן את מצב הרוח.

לבצק:  כ- 30 עוגיות תלוי בגודל

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)

שקית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

כפית זרעי יאנסון/ שומר

1 ביצה גדולה

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ”ל)

1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ”ל)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר ויאנסון ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. עושים גומה.

בקערה נפרדת, מערבבים ביצה, שמן ומיץ תפוזים עד שהתערובת אחידה ובהירה. שופכים את התערובת לגומה שבתערובת הקמח ומערבבים קודם בעזרת כף עץ ואז ממשיכים עם הידיים. הבצק יהיה מעט דביק, אל דאגה. במידה ואתם מרגישים שחסר לבצק נוזלים הוסיפו עוד מעט מיץ (לפי הצורך). מכסים ומניחים למנוחה של חצי שעה בטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של עד 1/2 ס”מ וקורצים ריבועים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אפשר בעזרת גלגלת פיצה לעשות שתי וערב (כדי ליצור ריבועים). אני קרצתי ריבועים בגודל 6\6 אבל כל אחד לפי רצונו ובהתאם לכך גם כמות העוגיות. ככה ממשיכים עם חצי הבצק הנותר.

בעזרת קיסם או מזלג מחוררים את העוגיות ואופים בחום של 170 כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

עוגיות מושלמות למזג אויר סגרירי

 

טיפים/ גיוונים:

1. מי שלא אוהב או לא מוצא יאנסון יכול להחליף בשומשום (אפשר כפית ואפשר כף, לשיקולכם).

2. לגבי מיץ התפוזים. אני משתמשת במיץ של פרימור אבל אפשר טרי, אפשר פריגת רק לא נקטר (אין פרי ויש הרבה סוכר).

3. אני השתמשתי בקורצן ריבועי 6\6 אבל אפשר, כפי שהיצעתי, להשתמש בגלגלת פיצה או סכין חדה.

4. יש המון מתכונים לעוגיות הנהדרות האלה, זאת הגרסה שלי. אין פה טעות, לא צריך מיקסר והן יוצאות נהדרות.