מכירים את  ההרגשה שבא לכם משהו מתוק שהוא לא שוקולדי אלא עוגייה, משהו קטן  אבל טיפה בריא בשביל נקיפות המצפון? אז בשביל זה נאפו העוגיות האלה.

יש בהם טחינה שהיא עשירה בסידן ונגיעה קטנה של סילאן שהוא טבעי ללא תוספת סוכר ( אף פעם לא הבנתי למה מוכרים סילאן עם סוכר…)

זאת לא עוגייה דיאטתית אבל כשצריך משהו קטן ליד הקפה שיהיה מתוק אבל בריא אז זו התשובה. מה שאין בה זה מוצרי חלב וביצים כך שלרגישים ללקטוז ולטבעוניים שבינינו העוגיות האלה מתאימות גם.

העוגיות מאוד קלות להכנה, ללא צורך במיקסר או מעבד מזון, הכל לקערה ומשם לתבנית אפייה. העוגיות האלה מאוד עדינות ונימוחות, אחד ממתכוני הטחינה הטעימים והנימוחים ביותר שיצא לי להכין ממש כמו לאכול ביס של חלבה.

העוגיות מאוד ממכרות אז תנסו לא לחסל הכל בבת אחת. תהנו 🙂

לבצק:  כ- 30 עוגיות

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/4 1 כוסות קמח (170 גרם)

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/3 כוס שמן קנולה (70 גרם)

1/2 כוס טחינה גולמית (120 גרם)

4 כפות סילאן טבעי

30 שקדים שלמים מקולפים

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. יוצרים גומה.

בקערה ניפרדת מערבבים את השמן, טחינה וסילאן לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת הטחינה לתערובת היבשים ומערבבים בעזרת הידיים לבצק במירקם של לפסטלינה.

קורצים כדורים קטנים בגודל של גולה גדולה, מקשטים בשקד קלוף. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 170 במשך 10-12 דקות. העוגיות ירגישו רכות אבל הן יתקשו במהלך הקירור.

מפדרים באבקת סוכר ומגישים. העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.

גיוונים/ טיפים:

1. מי שמעוניין להפוך את העוגיות לטיפה יותר בריאות יכול במקום קמח לבן 50% קמח כוסמין מלא.

2. תשתמשו בכל טחינה שאתם אוהבים. אני השתמשתי בטחינה משומשום מלא.

3. אני השתמשתי בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר אבל אפשר בהחלט להחליף בדבש. הטעם ישתנה בהתאם אבל יצא טעים לא פחות.

4. הקישוט עם השקד הוא אופציונלי אפשר רק אבקת סוכר או במקום שקד פיסטוק.

4. הפוסט שופץ וצולם מחדש ב 9.10.16.