2014-06-26 18.48.45 יש משהו באירועים משפחתיים שגורם לי לחפש עוגות שאפשר לקשט, כמו כלה ביום חתונתה עם מלמלות וסידור פרחים ושיער ככה אני אוהבת לקשט עוגות עם קצפות ופרחים וכל מיני פינפונים, כן אני קיטשית. לעוגה הזאת השתמשתי בתבנית מיוחדת שיוצרת צורה של לב אבל ממש לא חייב לקנות אותה. אפשר לאפות אותה בתבנית רגילה או עם צורה חיצונית מעניינת ואז לפרוס אותה, למלא בכל מה שאוהבים לצפות אותה והיא תהיה מצויינת. היות ואני חולה על תבניות וזה למרות שפשוט אין לי מקום איפה לשים אותם, קניתי אותה במיוחד לחגיגות יום הנישואים המשותפים שלי עם בן זוגי שיחייה ושל אחי ואשתו (שנינו חוגגים באותו חודש), אני די בטוחה שבט”ו באב היא תהיה שוב שימושית בכל זאת יש לה לב בפנים אז למה לא לנצל. הבסיס מאוד קל וטעים להכנה והמילוי שלי הוא אופציונלי בלבד. המתכון הוא של קרין גורן עם שינויים קלים.   מרכיבים:  תבנית בקוטר 24 לחמם תנור ל 160 מעלות 2 ביצים 21 כוס שמן כוס 1 מים פושרים 21 1 כוסות סוכר 43 כוס קקאו 21 כפית מלח 2 כוסות קמח 2 כפיות א.אפייה למילוי: מיכל 1 שמנת להקצפה מיכל 1 מסקרפונה שקית 1 אבקת סוכר (100 גר’) דובדבני אמרנה או דובדבנים משימורים מסוננים אופן ההכנה: בקערת מיקסר שמים את הביצים, שמן, מים, סוכר וקקאו ומקציפים הכל במהירות נמוכה כדקה עד שהכל מתאחד. בקערה אחרת שמים קמח, מלח וא.אפייה ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה וממשיכים להקציף עוד כדקה. התערובת תהיה די דלילה וזה בסדר. משמנים טוב טוב את התבניות עם מברשת או ספריי בייחוד את הבליטות כדי שהעוגות יצאו שלמות. מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ואופים כ-35 דקות עד שהתערובת יציבה וקפיצית למגע.  2014-06-26 12.12.44  2014-06-26 12.58.09 נותנים לעוגות להצטנן כ 20-30 דקות ועם סכין מפרידים את העוגה מדפנות התבנית. הופכים את העוגות, מכים טיפה על התחתית ומניחים כל עוגה על משטח לצינון מלא.  2014-06-26 14.05.10  2014-06-26 14.05.26  2014-06-26 14.05.22  2014-06-26 14.05.14  אחרי שהעוגות הצטננו לחלוטין מכינים את המילוי. בקערת מיקסר מקציפים שמנת, מסקרפונה וסוכר לקצפת יציבה. ממלאים את התחתית שזו העוגה עם תעלה אחת בקצפת עד קצה העמוד באמצע מפזרים בצורה חופשית דובדבנים או במעגל. ממלאים ביתרת הקצפת את העוגה השנייה בעלת שתי התעלות. במהירות הופכים את העוגות זו על זו ומצפים בקצפת ומקשטים.  2014-06-26 18.00.59  2014-06-26 18.07.10   2014-06-26 18.17.00  2014-06-26 18.47.15 אמנם זה נראה כמו הרבה עבודה אבל הטעם וההשקעה שווים כל קריאת התפעלות כשפורסים את העוגה ורואים את ההפתעה והטעם פשוט נפלא. תיהנו ויום נישואים שמח!!  2014-06-28 16.53.28  2014-06-28 16.52.07   טיפים: 1. כמו שרשמתי בפתיחה למי שאין תבניות כאלה במקום לחלק את העוגה לשתי תבניות אופה בתבנית 24 ופורס אותה לשתיים וממלא אותה במילוי שהיצעתי או בכל מילוי אחר שאתם אוהבים. 2. את העוגה אפשר לצפות בגנאש במקום קצפת ולפזר למעלה תלתלי שוקולד חלב ולבן כקישוט 3. למי שיש את התבנית יכול להכין מוס שוקולד במקום המסקרפונה, להקפיא את העוגה אותה אמורים להפוך למשך שעה ואז יהיה יותר קל להפוך. בתאבון סמיילי