2014-07-03 16.25.51   אם יש משהו שמאפיין ומזוהה עם השבת זו החלה. כל כך הרבה גרסאות, צורות, טעמים ותוספות אני אישית אוהבת אותן רכות רכות ומתקתקות, הן הולכות ככה נהדר גם עם גבינה לבנה רכה וגם עם ריבה טובה או אפילו סתם לנשנוש ליד הקפה (לי יש שריטה אישית, אני נהנית לטבול אותן בנס קפה). אפיית חלה היא אחד הדברים הכי קלים להכנה בייחוד עם יש מיקסר טוב בבית והריח שיוצא אח”כ מהתנור כמצהיר: אני מוכנה, זה משהו שאפשר בקלות להתמכר לו. אני אוהבת להכין חלה אחת בינונית ועוד כמה חלות קטנות, שיהיה גיוון וגם בשביל הילדים (ובתור דוגמית) זו חלה שהנוזלים שלה הם חלב והם אלו שנותנים לה בין היתר את הטעם והמרקם הייחודי. שווה לנסות ולו פעם אחת כדי להיווכח והיא עוגה כי יש בה נוזלים, קמח, סוכר, דבש ביצה ומרקם מדהים. ההשראה למתכון היא של מיקי שמו שעברו כמה שינויים וניסויים עד שהגעתי למתכון המנצח.   חומרים לשתי חלות בינוניות: או חלה בינונית ו 5-6 לחמניות קטנות 21 1-1 כוסות חלב קר מהמקרר (240-360 מ”ל) ביצה 1 21 3 כוסות קמח (500 גר’) 21 כוס סוכר (100 גר’) 2 כפות דבש 21 שקית שמרית (25 גר’) או כף שמרים יבשים (8 גר’) 41 כוס שמן קנולה 43 כף חומץ טבעי – אל דאגה הוא לא מורגש בטעם כפית 1 מלח אופן ההכנה: בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמרים, סוכר, דבש, ביצה וכוס חלב ומתחילים לערבל. ברגע שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן , חומץ ו 41 כוס חלב וממשיכים ללוש . הבצק אמור להיות רך מאוד ודביק. הבצק אמור להיות במצב שהוא נדבק לידיים ונישפך . מוסיפים את  המלח וממשיכים ללוש עוד דקה. סה”כ לישה של 8-10 דקות שבסופו הבצק מאוד רך ודביק. לא להיבהל שהוא נישפך הוא הולך לעבור התפחה ארוכה ואז הוא יהיה נוח לעיבוד.    משמנים קערה גדולה ומעבירים את הבצק אליה. הכי נוח זה לשמן את הידיים טיפה לפני. נותנים לבצק התפחה של 45 דקות, מפילים אותו ושוב נותנים לו לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח.   2014-06-19 09.58.46  2014-06-19 12.14.27 מפה כל אחד ואחת מכם מוזמן לעשות את צורת החלה המועדף ולהכין שתי חלות בינוניות או אחת גדולה הכל לחמניות או חלה בינונית ולחמניות. ככה או ככה זה יצא מצויין. את המתכון עשיתי כמה פעמים וכל פעם צורה אחרת של חלה. חילקתי את הבצק לשניים כאשר חלק אחד הפך ללחמניות  ואת החצי השני חילקתי לשני נחשים אותם ליפפתי זה בזה ושמתי בתבנית עגולה  2014-06-19 16.34.53  2014-06-19 14.20.11 אפשרות נוספת היא ליצור נחש ארוך וליצור צורת שבלול. בתמונת הכותרת אני רידדתי את הבצק למלבן מרחתי בשמן זית גלגלתי כמו לסינרול וחתכתי למקטעים כאשר אחד במרכז בלי לתחוב את הקצה מתחת היות ובהתפחה כולם נצמדים ולא נפתחים, וכל השאר סביבו עם טיפה רווח. נותנים לצורות שהכנו התפחה של 43 שעה עד שעה להכפלת הנפח, מורחים בביצה ומקשטים בפרג שומשום או שקדים פרוסים. מחממים תנור ל 180 מעלות ויוצרים לחות בעזרת תבנית עם מים חמים אופים את החלות ב 170-180 מעלות כ 25 דקות עד להזהבה ואם צריך נותנים עוד 5 דקות בהשגחה.    2014-07-03 15.41.58 גיוונים: 1. מי שאוהב מוזמן להוסיף צימוקיםאוכמניות או אגוזי מלך קצוצים גס. מוסיפים ידנית לפני שמעבירים להתפחה. 2. מי שרוצה חלה פחות מתקתקה שיכולה להתאים לרוטב מתובל יכול להפחית את הסוכר ל2 כפות בלבד ולוותר על הדבש.   בתאבון ושבת שלום סמיילי