בתקופה האחרונה הייתי מנוטרלת בגלל הליך רפואי שעברתי (בקטנה) והיות שכך אני יכולה לאכול רק דברים קרים ורכים.  על מתוקים, הרופא לא דיבר ולא אסר בעיקרון רק ביקש שאשמע  להוראות.

איך שחזרתי הביתה, הרעב למתוק היכה בי והיות ויש רשימת איסורים אז חיפשתי מתכון שיהיה קל ומהיר אבל גם יתאים להוראות הרופא.

מפה לשם נפלה עיני על עוגת סולת (אהבת חיי) אבל קצת שונה ממה שהיכרתי, לא היו בה ביצים. לא ממש היה לי ברור איך היא תצא מהתנור, מה גם שעשיתי בה כמה שינויים והתאמות, אבל אני בעד לנסות מתכונים שנראים בעיני מוזרים. ערבוב של כל החומרים בקערה אחת ולתנור. הציפייה הרגה אותי יותר מהכאבים שהיו לי בגרון.

אחרי שהמתנתי נצח עד שהעוגה התקררה (אסור לי חם, זוכרים) טעמתי ו..אאוריקה. מתכון מנצח לעוגה עסיסית, נימוחה וכל כך טעימה שבקושי הצלחתי לצלם אותה והיא פשוט נעלמה מהמגש.

אין ספק, שזו אחת מעוגות הסולת הטובות ביותר שיצא לי להכין ולאכול. שיהיה לנו יום נפלא ורק בריאות.

מצרכים:  תבנית בגודל  של כ- 20X30

לחמם תנור ל 180 מעלות

2 כוסות סולת (400 גרם)

1 כוס קמח (140 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

1/2 1 כוסות סוכר

1/3 כוס קוקוס

3 גביעי יוגורט 3% שומן  (200 גר’ כ”א)

1/2 כוס שמן (100 מ”ל)

1/2 כוס מיץ תפוז סחוט (120 מ”ל)

לקישוט:

שקדים שלמים מקולפים.

סירופ סוכר:

1/2 1 כוסות מים

2 כוסות סוכר

כמה טיפות תמצית ורדים או כף מי ורדים

אופן ההכנה:

שמים בקערה סולת, קמח, אבקת אפייה , קוקוס וסוכר ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

מוסיפים את היוגורט, שמן ומיץ התפוזים ומערבבים לתערובת אחידה. מי שאוהב קוקוס כמוני יכול לפני הכניסה לתנור לפזר עוד טיפה מלמעלה. אל דאגה הוא לא יישרף בתנור.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה אופים ב 180 מעלות במשך 35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וזהובה.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:

בסיר קטן מכניסים את כל החומרים ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה ואז מכבים ומשאירים בצד.

כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, בעזרת סכין חדה, חותכים בעדינות ריבועים קטנים ולאט לאט מתחילים להשקות אותה כל פעם קצת עד שכל הסירופ נספג בעוגה.

זהו, בזה תם מתכוננו, אמרתי שהוא קל לא? עכשיו כל שנותר הוא ,לקחת חתיכת עוגה להכין כוס קפה או נענע ולהנות…

מי מכין לי כוס תה?

טיפים:

1. מי שאוהב מי ורדים יכול להוסיף לסירופ הסוכר אחרי הרתיחה לפי טעמו ולהשקות את העוגה.

2. אם בטעות נגמר הקמח בבית אפשר עוד כוס סולת במקום. הטעם והמרקם יהיו טיפה שונים אבל עדיין מאוד טעים

3. מי שלא אוהב מי ורדים יכול לוותר ולהוסיף מיץ מחצי תפוז.

4. למי שרוצה עוגת פרווה, אפשר במקום היוגורט לשים יוגורט סויה או קרם קוקוס באותה כמות (600 גרם סה”כ) מה שיהפוך את העוגה לפרווה אבל גם טבעונית.

5. המתכון צולם מחדש ב 5.9.18