שבועות כבר בפתח ואם יש עוגה שאני מתגעגעת אליה היא עוגת גבינה קרה עם פירורים. עוגה שאני מכירה מילדות, לא היה חג שבועות בלעדיה.

אני די בטוחה שאין מישהו שלא גדל ומגדל על העוגה המופלאה הזאת, עוגה נוסטלגית, שכל ביס ממנה מענג ושהיא ממש קלה להכנה.

אני מודעת לעובדה שבהרבה עוגות גבינה קרות שמים ג’לטין, מה אגיד לכם, לא ממש מתחברת לחומר הזה בעוגות, יש בו משהו שהופך את העוגות לכאלה שמזכירות לי עוגות בתי מלון ולא במובן החיובי של המילה.

נכון, העוגות יציבות יותר עם ג’לטין אבל אני אוהבת את הקרמיות של העוגה שמחליקה בגרון באלגנטיות, אז בעוגה שלי, אני מוותרת על יציבות מושלמת בשביל הגליצ’ה הנוסטלגית במורד הגרון.

בנימה אופטימית זאת, בואו נדליק תנורים (יש בסיס לאפות…) והכינו את המיקסר כי שבועות כבר מעבר לפינה.

לבסיס ולפירורים:  לתבנית עגולה קוטר 24

לחמם תנור ל 180 מעלות

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גר’)

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית קינמון

למלית הגבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ”ל)

2 גביעי גבינת שמנת כמו נפוליון (450 גר’)

גביע גבינה 5% (250 גר’)

חבילת אינסטנט פודינג (80 גר’)

1/2 שקית אבקת סוכר (50 גרם)

גרדה מלימון שלם

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את הקמח, חמאה, סוכר וקינמון ובעזרת הידיים ממוללים את החמאה עם שאר החומרים עד לקבלת פירורים קצת גדולים וכאשר לוקחים קצת ביד ומועכים זה שומר על הצורה.

קצת פחות ממחצית מהדקים לתחתית תבנית האפייה ואז השאר מועכים למעין דיסק דק על גבי נייר אפייה. אופים הכל בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

ממשיכים למלית.

שמים בקערת מיקסר את כל חומרי המלית ובעזרת לקקן מערבבים טיפה כדי לרכך טיפה את גבינות השמנת וגם כדי שכשנפעיל את המיקסר, האינסטנט פודינג לא יעוף לנו לפנים (ניסיון אישי..).

מתחילים להקציף את התערובת במהירות נמוכה וכאשר רואים שאין גושים מגבירים לממהירות גבוהה עד שהתערובת כמעט יציבה. בשלב הזה בודקים ומתקנים מתיקות במידת הצורך. ממשיכים עד שהקצפת יציבה.

משטחים את הגבינה על הבסיס ומחליקים. מפוררים את הפירורים ומעבירים למקרר ללילה עד שהעוגה יציבה. זהו, העוגה מוכנה ואפשר להתחיל ליהנות.

  

טיפים:

1. אפשר להוסיף לפירורים קצת אגוזים קצוצים כדי לקבל יותר פריכות וטעם.

2. במקום גבינה 5% אפשר גביע שמנת חמוצה 9% שומן .

3. המתכון הזה צולם ועבר עריכה מחודשת ב 20.5.16

4. מי שמעוניין בערכים התזונתיים של המתכון, מוזמן להכנס ל FoodsDictionary

  P5201123