2014-04-19 10.27.47 אם היו מעירים אותי באמצע הלילה ושואלים אותי מה החג האהוב עלי, התשובה היתה פשוטה, שבועות. חג של מזג אויר מדהים (לרוב) וגבינות. אני פשוט חולה על גבינות ואין זה משנה אם הן גבינות צאן או החלק הארי של העוגה וגם פה אני לא בררנית: אפויות עם ובלי הפרדת ביצים, קרות עם ובלי פירורים, הכל הולך העיקר שיהיה טעים, מיוחד ועם טעם של עוד. העוגה הזאת היא אפוייה ללא הפרדת ביצים, קלה להכנה עם קריצה איטלקית וקרמית ביותר.

מצרכים:  לעוגה בקוטר 26

מחממים תנור ל 220 מעלות

לבסיס:

150 גר’ ביסקוויטים טחונים

50 גר’ אגוזים קצוצים- אופציונלי

80 גר’ חמאה מומסת

1 כפית קינמון

למלית:

3 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי (750 גר’)

2 גביעי ריקוטה  5% (500 גר’)

1 כוס סוכר (200 גר’)

קליפה מגוררת מלימון

4 ביצים

1 כף קמח

אופן ההכנה:

מערבבים את החמאה הביסקויטים והאגוזים ומשטחים בתחתית התבנית. מעבירים למקפיא עד שהבלילה תהיה מוכנה. בקערה גדולה (אפשר גם מיקסר אבל לא הכרחי) שמים את כל חומרי המלית ומערבבים עד לאיחוד.

2014-05-09 12.10.01

יוצקים את הבלילה על הבסיס ואופים 15 דקות ב 220 מעלות ואחר כך מורידים את החום ל 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת. מצננים אותה ומעבירים למקרר לכמה שעות לפני הגשה.

2014-04-18 15.25.20  2014-04-18 18.31.15

טיפים:

1. במקום גרדת לימון אפשר גרדת תפוז

2. במקום גבינת ריקןטה אפשר אותה כמות של גבינת טוב טעם אבל המרקם ייתכן וישתנה היות והריקוטה במרקם קרמי והטוב טעם יבשה ודחוסה יותר.

3. אני לא הוספתי אגוזים לבסיס בגלל שיש לי ילדים קטנים (והטעם נשאר נהדר) אבל אפשר כל סוג אגוז: מלך, לוז וכו’.

4. מי שלא אוהב קינמון יכול לוותר.   2014-04-19 10.27.06  2014-04-19 10.29.30 בתאבון סמיילי