2014-05-02 11.41.54

כל שנה אנחנו חוגגגים יום הולדת משותף לאמא  ולאח שלי, אחרי הכל, הם נולדו בכמה ימים הפרש (וגם כמה שנים אבל מי סופר…) וכל שנה אני אופה את העוגה. השנה התחשק לאמא שלי עוגה עם שוקולד לבן, ממש לא הכוס תה שלי אבל זאת הבקשה היחידה שלה אז מי אני שאסרב. התחלתי לנבור בכל מיני ספרי וחוברות אפייה ולחפש מתכון שיהיה מיוחד ושלא יהיה רק שוקולד לבן כך אוכל להנות בכיף ובפה מלא מהיצירה ואז נתקלתי במתכון של העוגה המדוברת פה איך שנחו עיני על הכותרת, ידעתי שזו האחת, שילוב בין שוקולד לבן, זעפרן ולימון, פה נסתיימו החיפושים והתחיל החלק של להבין את המתכון שהוא די מאתגר אבל שווה כל ביס. זו עוגה בהשראתם של גלית והנס ברטלה ואפשר להבין מפה שפשוטה היא לא. יש לה כמה שלבים, כמה חלקים שימוש במרכיבים יחודיים וכמות לא קטנה של שוקולד. נכון, לרוב אני משתדלת לתת מתכונים קלים להכנה והמתכון הזה הוא יוצא דופן היות ומדובר בעוגת יומולדת שלא נתקלים בה כל יום. לפני הציפוי העוגה צריכה להיות במקפיא לפחות 6 שעות כך שאפשר ואולי ,מניסיון שלי, רצוי להכינה יום לפני  ואז למחרת לצפות.   החומרים הם לתבנית בקוטר 24: לבסיס: 200 גר’ קורנפלקס (ללא תוספת סוכר) 170 גר’ שוקולד לבן   למוס קסיס ( להשיג קפוא בחנויות אפייה) 150 גרם מחית קסיס 3 חלמונים (60 גר’) 41 כוס סוכר (50 גר’) 1 כפית ג’לטין  (4 גר’) מומסת ב 3 כפות מים (24 מ”ל) 50 גר’ חמאה רכה.   מוס שוקולד וזעפרן: 1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ”ל) 1 קופסא של זעפרן (1 גר’) גרדה מלימון שלם 3 חלמונים (60 גר’) 41 כוס סוכר (50 גר’) 1 כף קורנפלור (8 גר’) 200 גר’ שוקולד לבן 1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ”ל)   ציפוי שוקולד לבן: 100 מ”ל שמנת מתוקה 200 גר’ שוקולד לבן 25 גר’ חמאה רכה.   אופן ההכנה: לקחת אויר והנה מתחילים הכנת הבסיס: ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן ומערבבים יחד עם הקורנפלקס. משטחים את התערובת בשכבה אחידה עד כמה שאפשר על התחתית ומעבירים למקפיא עד שכל השאר יהיה מוכן.  2014-05-01 09.22.45  2014-05-01 09.25.55

למוס קסיס: מרתיחים בסיר את מחית הקסיס. בקערה נפרדת טורפים (לא מקציפים) את החלמונים והסוכר. מוסיפים לתערובת הביצים את הקסיס ומערבבים נמרצות, מחזירים לסיר וממשיכים לבשל כדקה. מכבים את האש. מוסיפים את הג’לטין , מערבבים ומצננים עד שאפשר להכניס את האצבע למקסימום 7-8 שניות  מוסיפים את החמאה ומערבבים. מעבירים את התערובת לרינג בקוטר 18-20 ס”מ. התערובת צריכה להיות בגובה של 21 ס”מ. מעבירים למקפיא.

   2014-05-01 10.03.34    2014-05-01 10.23.23

למוס שוקולד: מרתיחים בסיר שמנת, זעפרן וגרדת לימון . בקערה נפרדת טורפים את החלמונים, הקורנפלור והסוכר. מוסיפים את החלב לתערובת הביצים ומחזירים לסיר. ממשיכים לבשל עוד דקה ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים את התערובת ומעבירים אותה למקרר  עד שהיא קרה לגמרי. (היא לא תהיה קשה אלא סמיכה בלבד). בקערת מיקסר מקציפים את הקצפת לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים להקציף. הקצפת קצת תיסע בקערה אבל תהיה יציבה בסופו של דבר אחרי ההקפאה.

2014-05-01 15.07.43    2014-05-01 16.19.09

מרכיבים את העוגה: מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא ויוצקים מחצית מתערובת המוס על הבסיס. מוציאים את מוס הקסיס מהמקפיא ומניחים אותו על המוס. י וצקים את יתרת המוס על הקסיס מישרים ומעבירים למקפיא ללפחות 6 שעות. אפשר ללילה.  2014-05-01 16.25.28  2014-05-02 08.27.07

לציפוי גנאש: מביאים לרתיחה את השמנת. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. ממתחנים דקה ומערבבים למרקם קרמי. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מצננים את הגנאש לטמפרטורת החדר. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומסירים את הרינג. מצפים אותה בגנאש ומחזירים למקפיא . כמה שעות לפני ההגשה מעבירים למקרר ונהנים.

2014-05-03 18.05.37  2014-05-03 18.05.27

טיפים: 1. במקום קורנפלקס אפשר אורז תפוח או מי שרוצה להשקיע יותר יכול להכין בצק פריך. 2. אני הוספתי על המוס קסיס פירות יער קפואים שהפשרתי בטמפרטורת החדר ולהם הוספתי כף אינסטנט פודינג וכף סוכר אבל לא חייב. 3. ההקפאה ל 6 שעות לפחות מאוד חשובה ולא לוותר עליה. זה ה שעוזר לעוגה להתייצב. 4. את הקישוטים עשיתי מכמות קטנה של המוס קסיס שאח”כ חיממתי שוב והוספתי 4 גר’ של גלטין ואז עם קורצן קרצתי עיגולים ופרחים אבל אפשר לוותר  על הקישוט בסגנון הזה או לקשט עם תלתלי שוקולד שאפשר למצוא בחנויות מתמחות. 5. למי שאין רינג אפשר תבנית חד פעמית בקוטר זהה מרופדת בניילון נצמד. בתאבון סמיילי