2013-12-28 11.47.45

יש כל כך הרבה מתכונים לבראוניז וכל פעם שאני עושה מתכון חדש אני בטוחה שמצאתי את ה מתכון המנצח והפעם הזאת אינה שונה.
הבראוניז יוצאים דחוסים, לחים, שוקולדיים והדובדבנים מאוד מוסיפים לטעם ולמרקם.
יחד איתם הוספתי ליקר קירש שאחי הכין במו ידיו והוא הוסיף את מידת האלכוהול הדרושה למתכון.
המתכון מאוד קל להכנה, אין שום הקצפת ביצים פשוט המסה והוספת החומרים לשוקולד ולתנור…
 
לבראוניז: תבנית בגודל: 20X30 לערך
מחממים תנור ל 170 מעלות
200 גר’ שוקולד מריר 60%
200 גר’ חמאה
43 כוס סוכר לבן
41 כוס סוכר חום דחוס
4 ביצים
43 כוס קמח
41 כוס קקאו (לא שוקולית)
21 כפית מלח
קופסת דובדבני אמרנה מסוננים מהנוזל
2 כפות ליקר דובדבנים או ברנדי
אופן ההכנה:
מנפים לקערה קמח, קקאו ומלח ומניחים בצד.
                  2013-12-27 09.13.58
בסיר בינוני ממיסים שוקולד וחמאה. להיזהר לא לשרוף את השוקולד ולא להביא לרתיחה.מכבים את האש.
     2013-12-27 08.50.23  2013-12-27 09.02.55
מוסיפים את הסוכר ומערבבים. הוא לאט יימס. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד להטמעה ועד שהשוקולד חוזר להיות קטיפתי.
                          2013-12-27 09.05.54
מוסיפים את תערובת הקמח והליקר לתערובת השוקולד ומקפלים בעזרת לקקן עד לאיחוד החומרים.
     2013-12-27 09.17.55  2013-12-27 09.20.45
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת ומשטחים את התערובת. מפזרים את הדובדבנים
וקצת מנוזלי הדובדבנים.
אופים בחום של 170 כ 20-25 דקות עד שרואים שהבראוניז אפויים מסביב
      2013-12-27 09.36.35  2013-12-27 10.01.52
מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני הפריסה.
 
טיפים:
1. במקום דובדבני אמרנה אפשר דובדבנים משימורים.
2. למי שלא אוהב שוקולד מריר אפשר שוקולד חלב אבל אז כדאי להוריד את כמות הסוכר ל 43 כוס.
3. במקום גם סוכר חום וגם לבן אפשר רק סוכר לבן.
 
בתאבון סמיילי