2013-12-29 20.12.33

העוגיות האלה נולדו מחוסר מצרכים, הם מה שניקרא ניסוי שהצליח.
רציתי להכין עוגיות טחינה אבל לא היה לי מספיק קמח אז השקדים נכנסו לתמונה
את החמאה שיש לי אני שומרת למתכון אחר שאני חייבת ונותרו לי רק 3 ביצים שאותם אני צריכה לארוחת ערב של הילדים. לכל חוסר יש פתרון ותחליף וכך נולד המתכון הזה.
גם פה לא צריך את קערת המיקסר, אין הקצפות הכל ניכנס לקערה, עבודת ידיים ללישה ולכדרור וזהו לתנור.
אפשר לומר שהמתכון הזה הוא טבעוני, ללא מוצרי חלב וללא ביצים מה שכן הוא בריא.
לעיסה: 30-35 עוגיות
לחמם תנור ל 170 מעלות
1/2 1 כוסות שקדים טחונים גס (לא קצוץ אלא טחון) 150 גרם
1/2 כוס קמח מלא
1 כוס קמח
1 כפית א.אפייה
1/2 כוס סוכר חום דחוס
2 כפות סירופ מייפל
1 תפוח עץ גרור דק אפשר עם קליפה
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כפית תמצית שקדים –לא חובה
3-4 כפות מיץ תפוזים טרי (פרימור וכו’)
1 שקית אבקת סוכר (100 גר’)
אופן ההכנה:
שמים את האבקה בקערה ומניחים בצד.
שמים בקערה גדולה את כל החומרים ומעבדים עם הידיים עד לאיחוד החומרים.
מתחילים עם 3 כפות מיץ ומוסיפים במידת הצורך.
    2013-12-29 18.10.48  2013-12-29 18.19.15
בידיים טיפה רטובות קורצים כדורים קטנים, תחשבו על גודל שיתאים בול לפה.
מעבירים את הכדורים באבקה ומנערים עודפים. אני נעזרתי במסננת
                               2013-12-29 18.38.08
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 170 ל 20 דקות ולא יותר.
    2013-12-29 18.39.03  2013-12-29 19.23.56
טיפים:
1. במקום סוכר חום אפשר סוכר לבן. הטעם יהיה שונה אך טעים לא פחות.
2. במקום סירופ מייפל אפשר סילאן (עדיף ללא תוספת סוכר) או דבש
3. במידה ואין מיץ תפוזים אפשר נוזל אחר כגון מיץ תפוחים, חלב וכד’.
4. את השקדים לא טחנתי, קניתי בסופר מזמן 2 שקיות של שקדים טחונים שחיכו לזמנם. לכוס וחצי של המתכון צריך שקית וחצי (150 גר’)
בתאבון סמיילי