אצלנו בבית נורא חשוב שיהיו עוגיות בצנצנת העוגיות. יש עוגיות שאני משתדלת לאפות כל השנה ויש עוגיות שאני מתבלת לפי העונה, למשל בסתיו או בחורף אני אתבל בתבלינים יותר חמים כמו קינמון, ג’ינג’ר ובקיץ יותר תמצית וניל או תמצית טעם אחרת או סגנון עוגיות סנדויץ (אין סיבה לוגית, זו אני…)

היות ואנחנו בעונה הקרה הכנתי את העוגיות האלה שכולם, מגדול ועד קטן אכלו (טרפו) והן נעלמו אט אט באופן שיטתי מהצנצנת.

הבצק הוא לא בצק פריך קלאסי אבל הוא בצק שממש כיף לעבוד איתו והוא לא נקרע כל כך בקלות, התבלינים מוסיפים ריח וטעם שמטריפים את החושים והיות ואני הכנתי אותן הפעם סמוך לחג האהבה קרצתי אותן בצורת לבבות ופרחים.

בקיצור, עוגיות ששווה שיהיו חלק קבוע מהרפרטואר הביתי של כל אחת מאיתנו.

לבצק העוגיות: כ- 35 עוגיות

לחמם תנור ל 170 מעלות

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/4 כפית סודה לשתייה

1/2 2 כפיות תערובת תבלינים (אני השתמשתי בחוויאג’ לקפה)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מערבלים חמאה רכה וסוכר לתערובת אוורירית וקרמית.

מוסיפים את הביצים ומערבלים אותן עד להטמעה.

בקערה בינונית שמים את הקמח, סודה לשתייה ותבלינים ומערבבים לאיחוד ופיזור החומרים. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח. מערבלים במהירות נמוכה עד שיש לנו בצק.

עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה שעתיים עד שהבצק יציב דיו לעבודה.

P1200166 P1200168

מקמחים את משטח העבודה, חוצים את הבצק לשניים (לי קל יותר לעבוד ככה) ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ קורצים צורות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום של 160 15-20 דקות עד שהן זהובות אך לא שחומות מצננים אותן ומעבירים לקופסת עוגיות אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר.

P1200182 P1200189

טיפים/ גיוונים:

1. תערובת התבלינים המומלצת היא קינמון, ג’ינג’ר, ציפורן והל. אני השתמשתי בחוויאג’ לקפה ועוד קצת קינמון.

2. אני קרצתי עוגיות בצורת לב ופרחים לקראת חג האהבה אבל הן מעולות כל השנה וכל צורה תהיה טובה.

P1230202  P1230223