חג האהבה, חג מלא רומנטיקה, תותים, שוקולד ופרחים. חג של צבעים אדום, ורוד ולבן. אם יש עם שיודע לחגוג את הוולנטיין כמו שצריך זה האמריקאים, אנחנו רק מאמצים אותו לאחרונה ולכן כשרציתי להכין משהו מיוחד שמשלב רומנטיקה עם מה שנחשב בעיני לרומנטי: שוקולד ותותים חיפשתי השראה אצלם.

היות ואני אוהבת קיטש לא יכולתי שלא להכין את הגרסה היפה הזאת של רוקי רוד והפעם עם שוקולד לבן ופירות אדומים.

לא לדאוג, כמיטב המסורת האמריקאית יש גם מרשמלו (לבן וורוד) ואגוזים. הממתק הזה טעים בטרוף ומזכיר לי את צבעי חג האהבה, לבן ואדום אחרי הכל, יש בו תערובת מושלמת של שוקולד ותותים ומי שאוהב שוקולד לבן פשוט יהנה ממנו.

מה שכן, בניגוד לגרסת השוקולד המריר את הממתק הזה שומרים בקופסה אטומה במקרר.

קצת מצחיק לקרוא לזה מתכון היות ומדובר בערבוב בלבד של החומרים אבל זה קסמו של הממתק הזה. אז חברים, שיהיה לנו חג אהבה שמח, שתמיד הרומנטיקה תהיה בביתנו ותהנו מהממתק הזה שכמובן אפשר לאכול כל השנה.

לממתק:

400 גרם שוקולד לבן

3 כפות שמן קנולה

כוס אגוזי מלך

1/2 1 כוסות מיני מרשמלו

כוס פירות אדומים מיובשים (חמוציות ותות שדה מיובש)

חופן של פירות אדומים מיובשים כדי לפזר מעל השוקולד.

אופן ההכנה:

בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד והשמן וממיסים את השוקולד בפולסים עד להמסה.

בקערה גדולה שמים את כל החומרים ומוסיפים את השוקולד המומס.

משטחים את  התערובת על משטח מרופד בנייר אפייה ומפזרים את חופן הפירות האדומים מלמעלה.

מעבירים את התערובת למקרר לשעתיים לפחות עד שהיא קשה לגמרי ואז חותכים לחתיכות קטנות-בינוניות. שומרים בקופסא אטומה במקרר.

P2090204 P2090214

טיפים/ גיוונים:

1. את החמוציות השארתי כמו שהן אבל את התות חתכתי לחתיכות קטנות יותר. באגוזים לא נגעתי.

2. במקום אגוז מלך אפשר אגוז אחר שאוהבים כמו פקאן או קשיו.

3. אם איו מיני מרשמלו אז חותכים בעזרת מספריים את המרשמלו לשניים.