לפני שבוע הלכתי לקנות בננות, עזבו שהמחיר שלהם בשמים בגלל בעיות בחקלאות אבל החום הזה בקושי נותן להם איזשהו סיכוי לחיות מעבר ליומיים ויש גבול כמה אני והילדים יכולים לבלוס ביום אחד.

אז כבר למחרת הקנייה הבננות התחילו להראות סימנים שהן מוכנות לאפייה וכך קרה שהן מצאו את מקומן במאפינס המופלאים האלה שאני קראתי להם מאפינס ארוחת בוקר (ומאפינס של בין ארוחות ועוד שלל).

יש הרגשה שאם אוכלים מאפינס אחד קטן אז זה בסדר (מכירים את זה או שזה רק אצלי..) וכך קרה שהמאפינס חוסלו תוך ימים ספורים מרגע שהגיחו מבטן התנור.

המתכון מאוד קל, הכל מתערבב בקערה אחת ויוצאים מאפינס עסיסיים, טעימים ביותר שאמנם הם לא דיאטטים (ממש לא) אבל הם תשובה די טובה כשבא משהו קטן וטוב. תהנו.

מצרכים: כ- 9 יחידות

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/2 כוס קמח (70 גרם)

1/2 כוס קמח כוסמין מלא (70 גרם)

2/3 כוס סוכר (130 גרם)

3/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

2 בננות בינוניות מעוכות

1 ביצה (מקושקשת קלות)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1/4 כוס חלב (60 מ”ל)

1/2 כוס אגוזים קצוצים גס.

1/4 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את הקמחים, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

עושים גומה ושופכים את הבננות, ביצה, שמן וחלב. מערבבים לתערובת כמעט אחידה.

מוסיפים 1/4 כוס מתערובת האגוזים (את השאר נשמור לקישוט) והחמוציות ומערבבים לפיזורם האחיד (עד כמה שאפשר בלי לערבב יתר על המידה).

שמים מנג’טים בשקעים ובעזרת כף מחלקים את הבלילה. ממלאים עד 3/4 הגובה. מפזרים את רבע הכוס האגוזים הנותרת מעל ומכניסים לתנור לאפייה של 15-20 דקות בחום של 170 מעלות.

את המאפינס שומרים בקופסא אטומה במקרר (בגלל הבננות) במשך 3-4 ימים ולפני ההגשה לחמם כמה שניות במיקרו או להוציא חצי שעה לפני ההגשה.

מבט על על המאפינס רגע אחרי שיצאו מהתנור

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא כדי להוסיף קצת בריאות אבל למי שאין יכול להשתמש בקמח לבן רגיל באותה הכמות.

2. אפשר להקפיא את המאפינס בקופסא אטומה ולהפשיר כחצי שעה-ארבעים דקות בטמפרטורת החדר.

3. אני השתמשתי בתערובת של אגוזי פקאן ואגוזי מלך. אם אתם רואים שכמות האגוזים לא מספיקה לקישוט הוסיפו עוד קצת לפי הצורך.

4. לרגישים ללקטוז אפשר במקום חלב רגיל להשתמש בחלב שקדים, סויה, קוקוס לפי העדפתכם.