pb044089-jpg-1

לפני כמה ימים הכנתי עוגת שוקולד ונותרה לי מעט בלילה שלא נכנסה לתבנית, אז הכנתי ממנה שני מאפינס. אחד אני אכלתי (סוג של בקרת איכות) ואחד נותר לנסיך הקטן שלי, שאוהב עוגות קטנות.

שנייה אחרי שהביס האחרון נכנס לפיו, הוא כבר שאל מתי אני מכינה לו עוד כאלה. הבטחתי לו שאכין לו משהו מיוחד בשני צבעים. היה לי ברור שאני הולכת להכין את המתכון הזה ולמרות שאין לי תבנית ייעודית הם יצאו קטנים, חמודים ונורא ממכרים.

המתכון מאוד קל להכנה, לא מצריך מכשירים חשמליים או מאמץ מיוחד. הילדים גם יכולים לעזור ולהכין והתוצאה פשוט שובת לב.

אז קבלו מתכון שמהנסיון שלנו, מתאים גם למבוגרים שבינינו (שהם ילדים ברוחם) וגם לילדים. תהנו 🙂

מצרכים: 12 יחידות

לחמם תנור ל 170 מעלות

2 ביצים

1/4 כוס+ 3 כפות שמן (75 גרם)

1 גביע יוגורט 3% שומן (200 גרם)

2 כפות חלב

1 כוס קמח+ כף (190 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 1 כפות קקאו

כף ממרח שוקולד

לקישוט:

שוקולד צ’יפס מריר ולבן

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את הביצים, שמן, יוגורט וחלב ומערבבים בעזרת מקצף לתערובת אחידה. מניחים בצד.

בקערה גדולה יותר שמים את הקמח, אבקת אפייה וסוכר ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

שופכים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. זהירות מערבוב יתר. מחלקים את התערובת בין שתי קערות.

לקערה אחת מוסיפים את הקקאו וממרח השוקולד ומערבבים לתערובת שוקולדית אחידה.

שמים עטרות בתבנית מאפינס ומכניסים כל אחת מהתערובת לשקית זילוף. עושים חור קטן בכל שקית ומזלפים קצת מהתערובת הבהירה לכמות קטנה של עטרות (ל 3-4 כל פעם) ואז מזלפים מהתערובת השוקולדית. בצורה הזאת קל יותר לקבל מאפינס חצי חצי. ממלאים עד 3/4 הגובה, הן טיפה תופחות ולכן לא ממלאים עד הסוף.

מקשטים את החלק הלבן של המאפינס בשוקולד צ’יפס חומים ואת החלק השוקולדי בלבן. אופים את המאפינס בחום של 170 מעלות כ 17-20 דקות. המאפינס צריכים להיות קפיציים למגע. מצננים ומגישים.

pb044098-jpg-1

טיפים/ גיוונים:

1. למי שרגיש ללקטוז או רוצה להפוך את המאפינס לפרווה במקום היוגורט והחלב יכול 3/4 כוס מיץ תפוזים או חלב קוקוס. במידה והתערובת סמיכה מידי אפשר עוד טיפה מהנוזלים.

2. אני השתמשתי בממרח שוקולד השחר אבל גם ממרח נוטלה יכול להתאים.

3. קישוט המאפינס הוא בגדר המלצה ואפשר לוותר עליו. אפשר להגיש בלי קישוט או לזלף בעזרת כפית על כל אחד מעט שוקולד מומס (להמיס 50 גרם שוקולד עם כפית שמן).

4. אם אין שקית זילוף אפשר להעזר בכפות, אחת לתערובת הבהירה ואחת לשוקולדית. שמים בחצי עטרת מהתערובת הלבנה ואז בחצי השני מתערובת השוקולד.

4. המאפינס נשמרים 3-4 ימים בקופסא אטומה והם ניתנים להקפאה.

pb044079-jpg-1