אחת ההתלבטויות בחגים היא מה להכין בבוקר שיהיה טעים, מהיר, מיוחד ושהילדים יאכלו. אני מאוד אוהבת פנקייקים ורציתי לראש השנה להכין משהו מהיר וקצת אחרת.

כשהייתי ילדה אמא שלי היתה נוהגת להכין לנו בבוקר של ראש השנה בוניילוס עם תפוחי עץ שהיא היתה נוהגת לטגן ולהגיש עם אבקת סוכר וקינמון. המתכון הזה הוא גרסה קצת אחרת למתכון שלה אבל ההשראה מגיעה מזכרונות הילדות.

אנחנו כבר הכנו את המתכון כמה פעמים וכבר אימצנו אותו (הוא מתאים לא רק לחגים), עכשיו תורכם ליהנות ממנו. שיהיה לכם המשך חג שמח.

מצרכים: 15-20 פנקיקים. 

1 כוס חלב (240 מ”ל)

1 ביצה

3 כפות שמן קנולה

1/3 כוס סוכר (70 גרם)

1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

1/.2 כפית קינמון

2-3 תפוחי עץ גדולים

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה וקינמון ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. יוצרים גומה.

שופכים לגומה את החלב, ביצה ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. במידה ואתם רואים שהיא סמיכה מידי הוסיפו עוד כף או שתיים של חלב. הניחו בצד.

בעזרת תפוחן מנקים את התפוחים מהזרעים. קולפים אותם ופורסים אותם לפרוסות דקות אך לא מידי (משהו כמו 5 מ”מ).

מחממים מחבת ומשמנים אותה מעט. טובלים כל פרוסה בבלילה ומניחים במחבת. מטגנים את הפנקייקים כ 2-3 דקות מכל צד.

עורמים כמה פנקייקים בערמה ובעזרת כפית שופכים דבש ומגישים. שנה טובה ומתוקה.

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בשני תפוחים גדולים ויצאו לי 8 פרוסות מכל תפוח. סוג התפוח לפי מה שאתם אוהבים.

2. מי שלא אוהב קינמון יכול להשמיט אותו.

3. לרגישים ללקטוז אפשר חלב קוקוס/ סויה/ שקדים במקום החלב הרגיל.

4. המתכון מתאים גם לתערובת קמח ללא גלוטן.