לפני כשבוע חגגנו להורי יום נישואים, במסגרת המתוקים שהכנתי היה מתכון שהיה ברור לי שאני לא מוותרת עליו, מתכון לריבועי פקאן. אם יש שילוב שאני אוהבת זה פקאן ומייפל. ובכלל, פקאן, הוא האגוז האהוב עלי.

את הריבועים האלה, נורא קשה להפסיק לאכול. כשחתכתי מסביב, כדי שיהיה יפה יותר, אז “השאריות” פשוט לא שרדו הן נעלמו כל כך מהר שבן זוגי היה בין בהלם למופתע, מהמהירות שבה הן נאכלו. אמרתי כבר שפקאן הוא האגוז האהוב עלי?

בכל אופן, לענינינו, המתכון מאוד קל להכנה, לא מצריך מיקסר, קצת ריפוי בעיסוק, לא הזיק לאף אחד.

למרות שיש חלק שהוא כביכול הכנת הקרמל, זה לא הקרמל שרובם חוששים ממנו. הוא יותר מה שנקרא, קרמל למאותגרי מטבח או לכאלה שרוצים ללכת על בטוח. תאמינו לי, מתכון קל ביותר שיכנס תוך ביס, לארסנל המתכונים שלכם.

אז, בלי יותר מידי דיבורים, הדליקו תנורים ובואו נאפה ריבועי אושר פקאניים.

מצרכים: תבנית ריבועית 24 ס”מ. כ- 20 ריבועים

לחמם תנור ל 180 מעלות

לבצק:

85 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/3 כוס סוכר חום דחוס (80 גרם)

1/4 1 כוסות קמח (175 גרם)

2-3 כפות מים קרים

למלית הפקאן:

100 גרם חמאה

2/3 כוס סוכר חום דחוס (160 גרם)

4 כפות סירופ מייפל אמיתי (80 גרם)

2 כפות חלב

3 כוסות פקאן קצוץ גס (300 גרם)

אופן ההכנה:

בקערה, שמים את כל חומרי הבצק וממוללים עם האצבעות עד למירקם שמזכיר חול. מוסיפים שתי כפות מים וממשיכים ללוש בעדינות עד שהבצק הופך מדמוי חול לעם גושים גסים. במידה ואחרי 2 כפות עדיין לא, מוסיפים עוד חצי כף וממשיכים.

משטחים את הבצק בתבנית וגם קצת בצדדים (יעזור מאוד בהמשך עם הקרמל), לא לוותר על זה.

מחוררים בעזרת מזלג ואופים בחום של 180 כ- 12 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור אך משאירים אותו דולק.

עוברים למלית:

בסיר קטן, שמים את החמאה, סוכר וסירופ מייפל ומתחילים לבשל, תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה לחלוטין.

מוסיפים את החלב ומבשלים עוד 30 שניות. מכבים את האש ומכניסים את הפקאנים. מערבבים היטב, מוודאים שכולם מצופים בקרמל.

משטחים היטב את המלית, על גבי התחתית, ואופים עוד 12-15 דקות עד שהתערובת מבעבעת. מוציאים מהתנור וממתינים עד שהמלית קרה לגמרי לפני שאפשר לחתוך לריבועים.

חותכים לריבועים קטנים ושומרים בקופסא אטומה. אפשר בטמפרטורת החדר, אני שמתי במקרר.

זהו, הבטחתי מתכון קל ועוד רגע, ברגע שתתנו את הביס הראשון, תבינו כמה הריבועים האלה, ממכרים. תהנו.

 טיפים/גיוונים:

1. למי שאין או לא אוהב סוכר חום דחוס, אפשר להמיר בסוכר לבן.

2. במקום מייפל אפשר דבש. אני קצת פחות אוהבת את הטעם של דבש, בדברים מסויימים, אבל, לבחירתכם.

3. במקום חלב אפשר חלב קוקוס, שמנת או חלב צמחי אחר.

4. לגרסת פרווה: במקום חמאה השתמשו במחמאה או שמן קוקוס.

5. וידוי קטן, היה לי קצת פחות פקאן ממה שצריך (הזכרתי כבר, שהוא האגוז האהוב עלי?) אז הוספתי טיפה שקדים קצוצים. אז אם בא לכם להכין את המתכון ואתם מגלים שיש לכם קצת פחות פקאן ויש לכם אגוזים אחרים, במזווה לכו על זה, יצא לכם מעולה.

אחרון ודי