יש את הימים האלה שלא ממש בא להתאמץ אבל מתחשק משהו ביתי. ויש את המאפים, שאיתם הולכים לפי הספר ולפי מה שלמדנו בקורס אפייה עד שמגיע מתכון והופך הכל על פיו.

כאלו הם הלחמניות הנפלאות האלה, הם על בסיס שמרים אבל בלי התפחות בכלל. אני הייתי חייבת לנסות אותם, תוך שאני לוקחת בחשבון שעוד רגע הכל לפח אבל, הייתי רעבה, התחשק לי נורא לחמנייה עם ריבה אדומה והמתכון אמר חצי שעה וזה מוכן…תוך כדי כתיבת שורות הלחמניות נעלמות.

אני מודעת שהמתכון הזה די שובר את המוסכמות לגבי כל מה שידעתי על שמרים, התפחות ומה שביניהם הוא מאוד מתאים למי שאין זמן, למי שעצלן וחסר סבלנות, כמוני, ולמי שטיפה חושש מעבודה עם שמרים.

המתכון מאוד פשוט וקל להכנה והלחמניות יוצאות מאוד אווריריות, ממש כמו לאכול ענן ( לא יאמן אבל ככה הן). הילדים שלי ואנחנו כל כך אהבנו אותן שהן כמעט וחוסלו באותו היום.

. המתכון לקוח מהבלוג של רוקסנה, אפייה ביתית בשינויים קלים שלי. אז, בזמן שהלחמניות יהיו בתנור, אנחנו נכין את הסלט.

לבצק: 12 לחמניות

לחמם תנור על 200 מעלות

1/2 3 כוסות קמח לחם (500 גרם)

14 גרם שמרים יבשים ( 1/2 1 כף או 42 גרם שמרים טריים)

1/4 1 כוסות חלב ( 300 מ”ל)

1/4 כוס שמן צמחי (50 מ”ל)

2 כפות סוכר (25 גרם)

כפית מלח

מעט שמן צמחי להברשה

אופן ההכנה:

בקערה מתאימה למיקרו מחממים טיפה את החלב עד שהוא פושר (נעים למגע לא רותח!) מוסיפים לו את השמן, כף סוכר ושמרים. מערבבים ונותנים לו לעמוד 2-3 דקות.

בקערת מיקסר שמים את הקמח והסוכר, מערבבים לפיזור החומרים ויוצרים גומה. יוצקים את הנוזלים לגומה ומתחילים ללוש תחילה במהירות נמוכה ואז כשנוצר בצק על המהירות הבאה. לשים 7-8 דקות עד שהבצק גמיש.

אם חסר נוזלים מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות. הבצק יהיה גמיש ומאוד נעים למגע.

מחלקים אותו ל 12 חלקים ויוצרים מהם כדורים. מניחים בתבנית אפייה ונותנים להם לתפוח 10-15 דקות.

בזמן הזה מדליקים את התנור לחום של 200. מורחים את הלחמניות בחמאה ואופים בחום של 200 מעלות 17-19 דקות עד שהן שחומות.

זהו, עוד רגע והן מוכנות, בזמן הזה אפשר להכין את הסלט, גבינות וריבה ופשוט להירגע מהיום הארוך.

טיפים/ גיוונים:

1. מי שרוצה יכול להוסיף עשבי תיבול לבצק, אוכמניות וכו. אני אוהבת אותן ככה, כמות שהן.

2. כמו בכל מאפה שמרים, הן הכי טובות ישר מהתנור אבל גם כמה שעות אחרי, הן מעולות וגם לבוקר המחרת. בכל אופן, מה שלא תאכלו (אם ייתכן מצב כזה) פשוט מקפיאים ומפשירים, בטמפרטורת החדר.

3. לגרסת פרווה ולטבעוניים (היות ואין פה ביצים): במקום חלב רגיל אפשר חלב קוקוס או חלב צמחי אחר באותה כמות.

כמו לאכול ענן