P6060101

בבית שלנו, כשהיינו קטנים, אמא שלי תמיד אופה עוגות מפירות. איכשהו פירות וקיץ הלכו יחד וככה גם ידענו שהגיע הקיץ. (זה, החום ועקיצות היתושים…) פירות לא חסרו אצלנו בבית במקרר משמשים, אפרסקים, נקטרינות וחוץ מלאכול אותם ככה, הם היו מוצאים את מקומם, אחר כבוד, בעוגות בחושות כשהן היו גולת הכותרת.

העוגה הזאת מבחינתי, היא הספתח של הקיץ. היא עוגה קלה להכנה כשהמשמשים נותנים את הטון החמצמץ דבר שמוסיף לטעמה המתקתק של העוגה.

זאת עוגה שאני תמיד אוהבת לאכול ליד קפה קר מתוק מתוק (חמוץ מתוק הולך יופי ביחד) אבל היא מסוג העוגות שנעלמות מאוד מהר (בבטן…). חשוב, בניגוד לעוגות בחושות רגילות שיכולות להישמר בטמפרטורת חדר, עוגות פרי תמיד שומרים במקרר.

העוגה הזאת מתאימה גם למי שרגיש ללקטוז. אז בואו נתחיל:

בלילה לתבנית 24 או 20 ואז היא גבוהה יותר:

לחמם תנור ל 170

10 משמשים מגולענים וחצויים

1-2 כפות ריבת משמש מוכנה למריחה חופן שקדים מולבנים שלמים (לא חובה)

1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1/4 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

בתבנית מרופדת מורחים את ריבת המשמשים ומניחים את חצאי המשמשים כשהחתך כלפי הנייר. בין הרווחים אפשר לשים שקדים מולבנים שיוסיפו לקישוט ולטעם.

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף למרקם שמזכיר מוס.

P6040002  P6040010

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה עם מיץ התפוזים.

התערובת תהיה מעט סמיכה אבל לא דלילה. שופכים חלק מהתערובת על המשמשים. מפזרים עוד משמשים חתוכים דק על התערובת ומכסים ביתרת התערובת. אופים בחום של 170 כ 40-45 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע.

P6040013  P6060053

הופכים על צלחת הגשה ובעדינות מקלפים את נייר האפייה. מצננים ושומרים במקרר (כמו כל עוגת פרי). כל שנותר הוא להכין משקה קפה קר ולהנות מפרוסת עוגה.

טיפים/ גיוונים:

1. במקום משמשים טריים אפשר מקופסת שימורים ואז להשתש ברבע כוס מהמיץ במקום מיץ התפוזים.

2. במקום שקדים אפשר צנוברים ואפשר גם בלי.

3. במקום ריבת משמש אפשר ריבת תות, אננס ואם אין אז טיפה שמן.

P6060056  P6060095