יש מתכונים שכשאני רואה אותם אני פשוט חייבת לנסות. לרוב, הם מתבררים כטובים, כאלה ששווה לשמור. לעיתים די רחוקות, עלי לציין, הם הולכים לפח ואני יותר לא מדברת עליהם.

את העוגה הזאת ראיתי בתוכנית של נייג’לה לואסון והייתי חייבת לטעום ולו רק בשל העובדה שהיא בהשראת המטבח האיטלקי.

קודם כל העוגה קלה להכנה, היא עשירה באבקת שקדים ושמן זית, כיאה למטבח האיטלקי, היא עסיסית, נימוחה, עשירה ומיוחדת בטעמה. היא מתאימה לכולם כולל רגישים לגלוטן ולקטוז ( גם לפסח ולשומרי כשרות) וכיף לאכול אותה כל השנה.

היא אמנם נאפת בתבנית קטנה אבל יוצאות ממנה לפחות 10 פרוסות, כך שאף אחד לא יישאר מקופח.

לבלילה: תבנית בקוטר 20 ס”מ

לחמם תנור ל 170 מעלות

3/4 כוס שמן זית (150 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

3 ביצים

1/2 כוס קקאו (70 גרם)

1/2 כוס מים רותחים (120 מ”ל)

כמה טיפות תמצית וניל או קפה

1/2 1 כוסות אבקת שקדים (150 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.

בקערה אחרת, מערבבים את הקקאו והמים הרותחים עד שאין גושים. מניחים בצד.

מערבבים את קמח השקדים, סודה לשתייה ומלח. כשתערובת הביצים מוכנה מזלפים בזרם דק את השמן וממשיכים להקציף עד שהתערובת במרקם של מוס.

מוסיפים את תערובת הקקאו ומערבלים עד לאחידות. מנמיכים מהירות ומוסיפים את תערובת השקדים. מערבלים במהירות נמוכה עד להטמעה של השקדים.

בעזרת לקקן מוודאים שלא נישארו שאריות של השקדים בתחתית קערת המיקסר ושהכל מעורבב.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 170 מעולת בין 45-50 דקות עד שהעוגה יציבה. מצננים ומפדרים בקקאו או אבקת סוכר.

  

טיפים/ גיוונים:

1. הצורה הכי יפה להגשה היא להפוך את העוגה על מגש הגשה והחלק התחתון, שהוא עליון עכשיו הוא ישר ועליו אפשר לפדר באבקת קקאו או אבקת סוכר.

2. אני קישטתי קודם באבקת קקאו ואז עם שבלונה, מחנות יצירה, פידרתי באבקת סוכר.

3. שימו לב ששמן הזית הוא עדין ולא חזק. מי שלא מתחבר לטעם יכול להמיר את שמן הזית בשמן קנולה או כדי טיפה לשמר את הטעם אפשר 1/4 כוס שמן זית והשאר קנולה. לבחירתכם