אני אוהבת שוקולד ולא משנה באיזה צורה הוא מגיע, אני נהנת ממנו כל השנה כולל פסח, למרות שפסח נחשב לחג ללא קמח, האמינו לי שזה יותר מאפשרי.

המתכון נוצר בהשראתה של דונה היי האוסטרלית ואני שיניתי אותו לטעם ולצרכים שלי.

המתכון מתאים לאוהבי השוקולד והבראוניז, הן קלות מאוד להכנה עם טעם חזק של שוקולד וחיזוק של קפה. עוגיות שבהחלט כיף ושווה להכין כל השנה לא רק בפסח וממש לא מרגישים את העדר הקמח, הן יוצאות לחות עסיסיות ממש כמו בראוניז, רק בקטן.

שיהיה לנו חג אביב שמח.

לבצק העוגיות: כ- 30 עוגיות

לחמם תנור ל 180 מעלות

250 גרם שוקולד מריר 60%

40 גרם חמאה

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס קקאו

1/4 כפית א. אפייה

קפסולה של קפה לאספרסו או כף קפה

50 גרם שוקולד קצוץ

אופן ההכנה: בקערת חסינת חום ממיסים, בפולסים, את השוקולד והחמאה למרקם אחיד. מניחים בצד.

בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה, אוורירית וחיוורת. מוסיפים את השוקולד ומערבלים על מהירות נמוכה עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את שאר החומרים ובעזרת מרית מקפלים הכל עד שהכל אחיד. התערובת תהיה סמיכה ויציבה וזה מה שאנחנו רוצים.

בעזרת שתי כפות גורפים קצת מהתערובת ומניחים על התבנית, משאירים טיפה רווח בין אחד לשני. אופים בחום של 180 כ- 8 דקות עד שהעוגיות נסדקות.

הן ירגישו רכות ובקירור ייתיצבו. מצננים לחלוטין ומעבירים לקופסת עוגיות אטומה.

שומרים בטמפרטורת החדר (בקיץ רצוי מקרר).

P3100209 P3120115

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר להשתמש בשוקולד מריר של 54%.

2. תוספת הקפה מאוד מוסיפה ומעצימה את טעם השוקולד, אבל אפשר בלי.

3. מי שלא רוצה לקצוץ שוקולד יכול אותה כמות בשוקוצ’יפס.

P3120183  P3120214