כשאני במצב רוח של להתפנק ואני מחפשת אחרי עוגה שתהיה קלה להכנה, יפהפיה ומושחתת רוב הסיכויים שזאת תהיה העוגה הזאת.

פירוש השם טרמיסו באיטלקית זה הרם אותי ובמקור מכינים אותה מביצים, גבינת מסקרפונה וליקר אמרטו. היות ואני לא חובבת עוגות עם ביצים חיות הכנתי גרסה קצת שונה לקינוח המפורסם ובזכות השימוש בשמנת במקום ביצים מתקבלת עוגה יציבה אבל לא פחות טעימה.

במסעדות איטלקיות נהוג להגיש את הטרמיסו בקעריות מיוחדות בתור קינוח אישי, לעומת זאת, אני הכנתי בתבנית גדולה בסגנון של עוגה ואז חתכתי והגשתי בריבועים לאורחים.

זאת עוגה שהיא מאוד מיוחדת וטעימה בצורה בלתי רגילה ולשמחתי היא ממש קלי קלות להכנה (ללא אפייה!). היא הוכנה אצלנו כבר פעמים לכבוד אירועים וחגים ובכל פעם גרפה מחמאות.

אז הפעילו את המיקסר ובואו נכין את אחת העוגות הכי מפורסמות ומיוחדות שיש. תהנו.

רכיבים: תבנית מלבנית 23/30 או עגולה קוטר 24

2 חבילות לשונות חתול (בסופר במחלקת תינוקות)

3/4 כוס אספרסו קר

1/4 כוס ליקר אמרטו

2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ”ל)

2 חבילות גבינת מסקרפונה (200 גרם כ”א)

3/4 כוס אבקת סוכר (90 גרם. שקית פחות כף)

1/4 כוס ליקר אמרטו

קקאו לפידור

100 גרם שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את האספרסו והליקר. טובלים קלות (לא להטביע!) את לשונות החתול ומרפדים את התחתית.

בקערת מיקסר מקציפים שמנת, מסקרפונה ואבקת סוכר לקצפת יציבה (בודקים שהמתיקות מתאימה לכם ובמידת הצורך מוסיפים עוד כף אבקת סוכר. שימו לב שהקרם צריך להיות בעל מתיקות עדינה). מוסיפים את האמרטו ומקציפים עוד שנייה. שמים חצי מהתערובת על התחתית ומחליקים.

טובלים עוד לשונות חתול ומניחים בצורה צפופה, עד כמה שניתן, על הקצפת.

שמים את יתרת הקצפת ומחליקים. מפדרים בקקאו ומפזרים את השוקולד המגורר. מכניסים למקרר ל6-8 שעות לפחות להתייצבות לפני ההגשה. חותכים לריבועים ומגישים. תהנו.

מבט מלמעלה על הריבועים המושחתים האלה

טיפים:

1. אין תחליף למסקרפונה הטעם והמרקם הוא ייחודי ושווה להשקיע.

2. למי שאין אמרטו אפשר להשתמש בברנדי באותה כמות. אפשר כמה טיפות של תמצית גם עם האספרסו וגם עם הבלילה.

3. את השוקולד אפשר לגרור עם פומפייה, אני השתמשתי במעבד מזון אבל אפשר לקנות בחנויות לדברי אפייה שוקולד מגורר. מי שמתעקש לא חייב שוקולד, נסלח לו.

4. העוגה אמורה לצאת עם מתיקות עדינה. מי שאוהב יותר תטעמו את הבלילה ואז תחליטו אם להוסיף עוד אבקת סוכר.

5. בקיץ מי שרוצה להפוך את העוגה לעוגת גלידה יכול להכניס את העוגה למקפיא ךכמה שעות עד שהיא קופאת ואז לחתוך לריבועים ולהגיש.

6. המתכון צולם מחדש ב 2.10.2017