מאפים מאז ומעולם היו החולשה שלי, עוד בילדותי כשהבית שלנו היה קרוב מאוד, מרחק הליכה למאפייה, זה היה הריח שהתעוררנו אליו וליווה אותנו במשך שנים עד שהמאפייה נסגרה.

שבלולי הקינמון תמיד היו המועדפים עלי ועל בן זוגי שיחייה. בכלל אני אוהבת כל דבר שיש לו צורת שבלול אבל המאפה הזה הוא מבחינתי הדובדבן שבקצפת, מסוג המאפים שיכולים לשבור או לדחות את התחלת הדיאטה ביום.

הבצק ממש נוח לעבודה והריח שמתפשט בבית (וברחוב) בזמן האפייה משגע וגורם לבלוטות הריר להתחיל לעבוד עוד טרם צאתו מהתנור.

מאפה הקינמון לא מחזיק הרבה זמן על המגש והוא נחטף די מהר אבל אם נשאר בכל זאת ממנו, שמרו במקפיא היות ומאפי שמרים מה לעשות, במיטבם באותו יום של ההכנה. תהנו.

לבצק: (12 יחידות)

מחממים תנור ל 190 מעלות

1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)

2 כפיות שמרים יבשים (10 גרם או 1/2 שקית שמרית- 25 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

1/4 1- 1 כוסות מים (240-300 מ”ל)

1/4 כוס שמן צמחי (50 גרם)

1/2 כפית מלח

למלית:

100 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר דמררה / חום דחוס (200/ 240 גרם)

1 כפית שטוחה של קינמון טחון

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים מים ומתחילים ללוש כדקה במהירות נמוכה עד שמתחיל להיווצר בצק.

מוסיפים את השמן ומעלים טיפה את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש עוד כ 7-8 דקות תוך שמידי פעם בודקים את הבצק ומחליטים אם הוא זקוק לעוד קצת מים.

מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק.

מעבירים לקערה גדולה משומנת ונותנים לו לנוח כשעה או עד שהוא מכפיל את הנפח שלו.

מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים אותו למלבן בעובי של חצי ס”מ. מורחים בנדיבות את החמאה.

מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים בצורה כמה שיותר אחידה על גבי הבצק.

מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה וחותכים פרוסות בעובי של 2-3 אצבעות. תוחבים את הקצה למטה כדי שהוא לא יפתח לנו בזמן האפייה ונותנים לשבלולי הקינמון לתפוח במשך חצי שעה.

מורחים את השבלולים בביצה טרופה ואופים בחום של 190 מעלות 15-17 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב יפה.

מצננים טיפה ומגישים. בתאבון.

הריח שיש לי עכשיו בבית..

טיפים/ גיוונים:

1. במקום חמאה אפשר שמן קוקוס או מרגרינה מומסת באותו המשקל.

2. אני השתמשתי בסוכר דמררה אבל גם סוכר לבן וגם חום דחוס בניפרד או בשילוב מתאימים למתכון הזה.

3. מאפה שמרים הכי טוב ביום ההכנה אבל במידה ונותרו לכם אני ממליצה להקפיא בקופסא אטומה היטב וכשמתחשק לכם באמצע היום לחמם כמה שניות במיקרו.

4. אין פה טעות, אין בבצק ביצים. אגב ביצים, אני הברשתי את השבלולים לפני הכניסה לתנור בביצה אבל מי שרוצה אפשר לוותר ובמקום למהול קצת סילאן במעט מים ולמרוח עליהם לפני האפייה לשם קבלת צבע וקצת טעם.