למען ההגינות ,עד לפני שנה ,פחות או יותר, אני ושמרים היינו כמו מים ושמן וחלות…קניתי בקונדיטוריה.
לקח לי זמן עד שמצאתי את המתכון לחלה שלפי דעתי הוא מושלם: רכות, עדינות, אווריריות ומתיקות קלה.
את המתכון שלהלן שיניתי לטעמי אך במקור הוא של מיקי שמו.
לבצק: (2 חלות בינוניות)
30 גר’ שמרים טריים או 10 גר’ יבשים
30 גר’ משפר אפיה
75 גר’ סוכר
43 1 כוסות חלב קר
700 גר’ (5 כוסות) קמח
2 ביצים גדולות
80 מ”ל (31 כוס) שמן קנולה
1 כף שטוחה מלח
לציפוי:
ביצה טרופה ושומשום או פרג
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה שמים שמרים, סוכר, קמח ומערבבים קלות.
מוסיפים לאט את החלב והביצים וכאשר מתחיל להתגבש הבצק מוסיפים את השמן.
לשים במשך 10 דקות על מהירות איטית בינונית ( לא מעבר למהירות 2 במיקסר)
משמנים במעט שמן משטח עבודה ובידים משומנת טיפה מחלקים את החלה לשני חלקים.
כל חלק מרדדים למלבן ארוך, חוצים ומגלגלים כל חלק לרצועה.

מתפיחים כשעה עד להכפלת הגודל.
מורחים ביצה ואת התוספת ואופים בחום של 180 מעלות כ -35 דקות עד להשחמה עמוקה.
מוציאים מהתבנית, מכבים את התנור ומשאירים עוד 10 דקות בתנור פתוח.
שמים על רשת צינון ו…אפשר לבצוע וליהנות. את החלה השנייה נשמור לשבת

השאר תגובה