לעוגיות: ( יוצאות בערך 45-50 תלוי בגודל הקורצן):
מחממים תנור ל -180 מעלות
2 כוסות קמח
2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג (20 גרם)
1 כוס סוכר
150 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים קמח, א.אפיה, סוכר וחמאה לתערובת פירורי
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס”מ וקורצים את הצורות בקורצנים, כוס או במה שמתחשק. ממשיכים לאסוף לרדד ולקרוץ עד שלא נותר בצק.
מניחים במגש אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ 12-15 דקות תלוי בגודל של העוגיה. היא צריכה להיות זהובה בתחתית וטיפונת זהובה אבל עדיין בהירה.
מצננים לגמרי ושומרים בקופסא סגורה …….עד שהילדים או השכנים יגלו ואז היה היו עוגיות
טיפים:
1.אפשר להוסיף גרדת לימון, קינמון ,תמצית וניל או כל תוספת שאתם אוהבים.
2. הרידוד קל כשעושים על גבי נייר אפיה ולא הופכים את הבצק. פשוט מסובבים את הנייר.
3. כדאי לקמח את הקורצנים בקמח לפני כל קריצה, זה עוזר לבצק לא להידבק.
השאר תגובה