pb174885-jpg-1

אצלנו בבית תמיד כשדיברו על בשר היה מדובר על בשר אדום. עוף היה נחשב לפרווה או כמו שהציטוט האלמותי אומר: עוף זה ציפור ופרה זו חיה.

למרות שהבלוג שלי עוסק באפייה כאשר לרוב אפייה מתוקה הקציצות האלה מצאו את דרכן פנימה משום היותן אפויות (ובגלל שהן נורא טעימות).

למען האמת, הבשר היחיד שאני קונה לקציצות זה בקר גם בגלל הטעם אבל בעיקר כי עוף בקציצה, בייחוד אפויה, נוטה להתיבש ואז הקציצה יוצאת דחוסה ולא ממש עסיסית ואני חייבת קציצות עסיסיות (גם כשהיא צמחונית).

הקציצות האלה מעבר להיותן קלות להכנה, יוצאות עסיסיות, הרבה הודות לקישוא שתורם לרכותה וגם זו הדרך היחידה שהילדים שלי יכניסו לפה שלהם את הירק הזה. הקציצות האלה שינו לגמרי את כל מה שחשבתי על קציצות עוף אפויות, מה שניקרא ניצחון ככה או ככה.

אז קבלו קציצות עוף (הודו ליתר דיוק) אפויות שכל המשפחה תאהב. הוסיפו לצידן פתיתים או פירה ויש לכם ארוחה מושלמת. בתאבון.

מצרכים: כ- 20 קציצות בינוניות

לחמם תנור ל 180 מעלות

600 גרם הודו טחון (אפשר עוף במקום)

1 קישוא גדול

1 ביצה

1 כף שמן צמחי (כמו קנולה)

3-4 כפות פירורי לחם

מלח

אבקת שום

פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

ציפוי:

פירורי לחם זהובים ( או מה שיש בבית)

אופן ההכנה:

גוררים את הקישוא וסוחטים אותו היטב (אתם תגלו שהוא מפריש המון מים). שמים אותו בקערה גדולה.

מוסיפים את שאר החומרים לקערה עם הקישוא ומערבבים היטב. העיסה צריכה להיות לחה, טיפה דביקה אבל מספיק יציבה להכנת כדורים מבלי שיתפרקו.

מניחים את העיסה במקרר לנוח כחצי שעה ואז מתחילים בהכנת הכדורים.

צרים כדורים בעזרת ידיים טיפה לחות, מגלגלים אותם בפירורי לחם ופוחסים אותן מעט. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות.

אופים בחום של 180 כ- 12 דקות ואז הופכים וממשיכים לאפות עוד כ- 5 דקות. הקציצות צריכות להיות אפויות לגמרי אך להיות עסיסיות ולא יבשות (בשביל זה מקריבים קציצה אחת כדי לא לאפות יתר על המידה). מגישים מיד. בתאבון.

pb174890-jpg-1

טיפים/גיוונים:

1. אני השתמשתי במתכון הזה בניתחי הודו מהקצביה של הסופר אבל אפשר עוף טחון במקום.

2. במקום קישוא אפשר לגרור בצל אחד בינוני, לסחוט אותו היטב ואז להוסיף לתערובת. הוספת קישוא לתערובת היא דרך טובה להוסיף ירק לקציצות שילדים אוהבים.

3. לגבי התבלינים, פרט למלח כל שאר התבלינים הם בגדר המלצה ואלו תבלינים שאנחנו אוהבים.

4. הקציצות אמנם מאבדות מהפריכות שלהם יום אחרי אבל בחימום חוזר, הן נשארות עסיסיות.

pb174942-jpg-1