לפני כמה ימים, באתי לבן זוגי שיחייה ונתתי לו שתי בחירות, לגבי עוגה לסוף השבוע והוא בחר גבינה.

אני מאוד אוהבת עוגות גבינה, קרות, אפויות עם ובלי פירות העיקר, גבינה. כבר פירסמתי בעבר שני מתכונים לעוגות אפויות עם גבינות כחושות והחלטתי, גם הפעם, לא לחרוג ממנהגי.

אפיתי עוגת גבינה עם מרכיב שלא הייתם מצפים למצוא בעוגות גבינה (נגמר לי הקמח) ועם גבינות רזות ויצאה עוגה מהממת שאני כבר רואה לה עתיד מזהיר.

הציפוי מגיע מקינוח, ששיניתי קצת, שאמא שלי היתה עושה לנו מתפוזים והוא פשוט שידוך משמים לעוגה. האמריקאים קוראים לציפוי: אורנג’ קארד (orange curd) והוא טעים גם לאכילה ככה בכפית או כחלק מקינוח.

שכחתי לציין, העוגה מעבר לזה שהיא נורא טעימה היא ללא מיקסר, כבר כמה כלים פחות לנקות, אחלה בונוס, לא.

אז…נפשיל שרוולים ונכין עוגה לשבת.

מצרכים לעוגה: תבנית 23-24

לחמם תנור ל 160 מעלות בצק פריך:

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1/4 1 כוסות קמח (170 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 כפית קינמון 1/2

כפית אבקת אפייה

2 כפות מים קרים

לבלילה:

גביע גדול גבינה לבנה 5% ( 750 גרם)

גביע גבינה בסגנון שמנת 5% (כמו סימפוניה – 200 גרם)

3 ביצים גדולות

1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)

2 שקיות סוכר וניל

1/3 כוס סולת (70 גרם)

קרם תפוזים:

כוס 1 מיץ תפוזים (טרי או סחוט בבקבוק כמו פרימור)

מיץ מחצי לימון+ גרדה מלימון שלם

1 כף קורנפלור מהולה במעט מים

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

3 ביצים

130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק: בקערה בינונית שמים את כל החומרים פרט למים ובעזרת האצבעות ממוללים את החמאה עד למירקם פירורי.

מוסיפים לאט לאט את המים עד שכאשר לוקחים כמות של פירורים הם נשארים יחד. משטחים את הבצק בתבנית אפייה ומניחים בפריזר עד שהבלילה תהיה מוכנה.

לבלילה: באותה קערה (חבל ללכלך עוד קערה), שמים את כל החומרים ומערבבים עד לבלילה אחידה.

מוציאים את התבנית מהפריזר ושופכים את הבלילה עליה. אופים בחום של 160 מעלות בין 55-60 דקות, עד שהעוגה מסביב יציבה ובאמצע טיפה רוטטת.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור עוד 3/4 שעה. מוציאים ומצננים אותה לטמפרטורת החדר.  

קרם תפוזים: בסיר בינוני שמים את מיץ התפוזים, מיץ לימון, ביצים וסוכר ומתחילים לערבב על אש חלשה. כאשר התערובת אחידה וחמה (לא רותחת) שופכים את הקורנפלור וממשיכים לערבב עד שהקרם מסמיך. חשוב לערבב כל הזמן כדי למנוע הדבקות או חריכה.

התערובת תסמיך אחרי כ 10 דקות. מכבים את האש, מעבירים לכלי נקי כדי שהקרם יתקרר מהר יותר.

כשהתערובת חמה אבל לא רותחת מוסיפים את החמאה לאט לאט ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.  

כשהעוגה והקרם בטמפרטורת החדר, שופכים בזהירות, את הקרם, על העוגה ובעזרת פלטה או כפית מפזרים את הקרם כמה שיותר אחיד.

מכניסים למקרר ללילה (6 שעות לפחות) ואז גם העוגה וגם הקרם יתייצבו. זהו, יש לנו עוגה לשבת או כשבא להתפנק בלי יותר מידי אחוזי שומן.

נחבאת אל בין הפרחים

טיפים/ גיוונים:

1. אם אין גבינת סימפוניה אז גבינה 5%-9% באותו משקל (200 גרם)

2. אפשר, מי שאוהב, להוסיף לבלילה צימוקים בהירים או תפוזים מסוכרים.

3. יש חנויות מתמחות שמוכרות קרם תפוזים/ לימון כבר מוכן. אפשר לקנות ולחסוך זמן.