יש משהו משחרר, בחזרה לשגרה, אחרי כל החגים האלה שמלאו לנו את החודש ואת מידת המכנסיים.

אישית, אני לא יכולה בלי משהו מתוק אבל גם אני מבינה שצריך לחזור ולאכול טוב יותר, לנסות לפחות. בכל אופן, רצה האיסרו חג וביתי בכורתי נשארה איתי בבית, מה שאומר שדי בלתי אפשרי לאפות אבל נורא נורא רציתי להכין משהו.

מבט זריז על תכולת המקרר החזיר אותי למציאות הכואבת, החגים רוקנו לי את המקרר ואני חייבת לעשות קניות . מבט חוזר על מה שכן יש בתוספת העובדה שזה חייב להיות מהיר, קל ובלי כל מיני התפחות למיניהם יחד עם המשפטים שנזרקים לאויר, כל רגע, מצידה של ילדתי בסגנון “אמא אני רעבה”, “מתי אוכלים” וכו’.

מפה לשם נכנסו לקערה מיני גבינות שנותרו לי (ברי תוקף), קמח מלא (בכל זאת, בריאות), ערבוב מהיר, קריצת עיגולים ולתנור. הריח עשה את שלו והלחמניות נחטפו זמן קצר לפני שיצאו מהתנור. אגב, את המתכון הזה אפשר להכין עם הילדים. סוג של פעילות אכילה.

אז, בואו נדליק תנורים ונכין לנו ארוחה זריזה וטעימה. בתאבון.

לבצק: 20-25 לחמניות

לחמם תנור ל 190 מעלות

1 כוס קמח כוסמין מלא (140 גרם)

2 כוס קמח לבן (280 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת שום

כמה עלי טימין

2 גביעי יוגורט 3% שומן (400 גרם)

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות שמן זית

1-2 כפות חלב (במידה ותצטרכו)

לציפוי: שמן זית ושומשום.

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. יוצרים גומה ושופכים את היוגורט, שמן וגבינת הפרמזן. מערבבים עד ליצירת בצק. במידת הצורך מוסיפים 1-2 כפות חלב. מתקבל בצק מעט דביק. נותנים לו מנוחה של 10 דקות.

מקמחים משטח עבודה. חוצים את הבצק לשניים וכל חלק מרדדים בעזרת מערוך או משטחים בעזרת כף היד לעובי של 1-1.5 ס”מ.

בעזרת קורצן בקוטר 5 ס”מ או כוס בקוטר זהה יוצרים עיגולים. אוספים שאריות, מאחדים לבצק ושוב חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.

מניחים בתבנית אפייה. מורחים שמן זית ומפזרים שומשום ואופים בחום של 190 בין 15-20 דקות עד להזהבה. מגישים מיד. בתאבון.

רגע לפני שהן נכנסות לאפייה

אחרי אפייה ורגע לפני שהלחמניות נחטפות

טיפים/ גיוונים:

1. במקום קמח כוסמין מלא אפשר הכל מקמח רגיל או להחליף את הכוס בקמח מלא. לרגישים לגלוטן אפשר קמח תמי או “כרגיל” שהם ללא גלוטן.

2. במקום הכל יוגורט אפשר מחצית מהכמות קוטג’ או גבינה לבנה למריחה. תלוי מה שיש לכם במקרר.

3. במקום גבינת פרמזן אפשר גבינה צהובה רגילה או גבינה בולגרית באותה הכמות.

4. אם אין לכם טימין אפשר רוזמרין או כפית פסטו. במקום אבקת שום אפשר שלוש שיני שום כתושות.

5. מי שרוצה יכול להוסיף טבעות זיתים או חופן של עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות. אני אוהבת אותן ככה.

6. אין טעות במתכון, לא צריך ביצים בכלל. המתכון מעולה למי שנגמרו לה הביצים, כמוני או לרגישים לביצה.

7. במקום לרדד את הבצק ואז לקרוץ לעיגולים אפשר כל פעם לקחת מעט מהבצק, לגלגל לכדורים ולהמשיך לפי המתכון. את הלחמניות אפשר להקפיא (אם הם בכלל שרדו) ואחרי ההפשרה לחמם3-5 דקות בתנור.