וופל ירקות שרש

/, פשטידות וקישים/וופל ירקות שרש

P8160401

הילדים בבית וחיפשתי משהו שיהיה גם טעים ובריא, גם מהיר הכנה וגם אטרקטיבי לילדים ואז עלה הרעיון במקום להכין קציצות ירק מטוגנות (או אפויות בתנור) להכין אותם במכשיר של וופל בלגי.

ההגשה מקורית וצבעונית, כולנו נהנינו (בייחוד הנסיך הקטן שלי) וזה יכול להיות רעיון מדליק להביא לפיקניק או בתור מנה ראשונה באירוח של משפחה וחברים. מכינים סלט ליד ויש לכם ארוחה משביעה ומיוחדת.

למתכון הזה השתמשתי בירקות שלא מפרישים הרבה נוזלים ומרגע שהם במכשיר, סופרים 3 דקות וזהו, זה מוכן. מוציאים מהמכשיר מוחכים דקה או שתיים עד שאפשר יהיה לגעת בהם בידיים ולאכול.

מהכמות יוצאת כמות קטנה יחסית של וופל ירק אז אם אתם מכינים למספר גדול יותר של נפשות, שווה להכפיל את הכמויות.

אז בואו נתחיל להכין את הארוחה:

בלילה בסיסית: 8 יחידות

ביצה 1

1/2 כוס חלב

1/2 כוס פרמזן מגורר

3/4 כוס קמח כוסמין מלא

מלח ותבלינים לפי בחירתכם

לוופל סלק:

1 סלק בינוני מקולף ומגורר גס

לוופל גזר:

2 גזרים בינויים-גדולים, קלופים ומגוררים גס.

שימו לב: הבלילה הבסיסית היא עבור כל ירק בנפרד לא שניהם יחד.

אופן ההכנה: בקערה טורפים את הביצה, חלב ופרמזן לתערובת אחידה. מוסיפים את הירק שבחרתם, קמח ותבלינים ובעזרת לקקן

מערבבים הכל עד לאחידות. התערובת אמורה להיות טיפה סמיכה, לא נוזלית.

P8160388 2015-08-16 11.25.02

 

 

 

 

 

אצלי מכשיר הוופל הוא על כיריים אבל כל אחד מחמם אותו לפי ההוראות.

כשהמכשיר חם מרססים טיפה עם שמן ושמים כף מהתערובת, סוגרים את המכשיר ל 2 דקות ואז הופכים לעוד דקה ובודקים אם מוכן. התערובת לא חייבת לכסות את כל המשטח וזה בסדר גמור.

מוציאים, מצננים טיפונת ומגישים. אני די בטוחה שאחרי שתנסו תגלו שההסבר שלי ארוך יותר מזמן ההכנה…

P8160397 P8160402

טיפים/ גיוונים:

1. במקום פרמזן אפשר גבינה צהובה מגוררת.

2. במקום קמח כוסמין אפשר קמח מלא או קמח לבן רגיל.

3. אפשר לעשות גם עם קולורבי, שרש סלרי ותפוח אדמה היות והם מפרישים מעט נוזלים. במידה ורוצים להכין עם זוקיני/ קישואים צריך ליבש אותם טוב טוב כי הם ידועים כמפרישי נוזלים ובנוסף להוריד את כמות החלב ל 1/4 כוס.

P8160416

By | 2016-11-04T21:52:51+00:00 אוגוסט 16th, 2015|כללי, פשטידות וקישים|תגובה 1

כבר שאתם כאן, אשמח אם תפרגנו בלייק לדף הפייסבוק שלי, ריח של בית, תודה!
ריח של בית

אודות המחבר:

נשואה לחבר הכי טוב שלי, אמא לשני ילדים מדהימים ונמרצים, ועל הדרך מגדלת גם כלב. כיום בלוגרית אפייה, למדתי קורס קונדיטוריה באסטלה אבל את רוב הניסיון והידע קיבלתי מניסוי וטעייה במטבח ומספרי האפייה הרבים.

השאר תגובה