יש כמה דברים שאני אוהבת כשאני אופה, אחד מהם זה ריחות, ריחות תמיד מתקשרים אצלי לזיכרונות. 

אני זוכרת את הריח שהיה לנו במטבח כשאמא שלי בישלה ואפתה. עד היום, כשאני יודעת שאמא שלי אפתה עוגיות, אני ישר מחפשת את קופסת העוגיות, מתיישבת על כיסא, פותחת את הקופסא ו…אתם יכולים להשלים לבד את החסר.

 את העוגיות האלה, לא אמא שלי היתה אופה אלא דווקא השכנה, הריח שהיה מגיע עד אלינו היה מטריף.

 היום אפיתי אותם ומה אגיד לכם, החלק הכי קשה היה לחכות שהעוגיות יצטננו לחלוטין כדי שאוכל לחתוך אותם והריח, לא ממש עוזר בפעולת ה “לחכות בסבלנות”.

אבל אל דאגה, לאנשים כמוני, חסרי סבלנות, תמיד יש קיצור דרך, איך לא לחכות יותר מידי עד שאפשר יהיה לטעום.

המתכון ממש קל, לא צריך מכשירים חשמליים ויוצאות עוגיות כל כך טעימות שצריך להחביא כדי שישאר גם לאחרים. אז בואו נכין..

לבצק ולפירורים: תבנית 23X23

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס קוקוס (50 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות חלב קר

צנצנת ריבה (370 גרם לערך)

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים שברשימה מהקמח עד אבקת האפייה (כולל) ובעזרת האצבעות ממוללים הכל לפירורים.מוסיפים חלב ומערבבים לפירורים עבים.

מהדקים 2/3 מהתערובת לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בצורה כמה שיותר אחידה ומפזרים את הפירורים.שמים במקרר ל 20 דקות למנוחה ובינתיים מחממים את התנור.

 אופים את העוגיות בחום של 170 כ 25-30 דקות, עד שהפירורים זהובים יפה ורואים בצדדים שהריבה מבעבעת. מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים.

העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע (עם סיכוי יותר מסביר שיגמרו הרבה לפני).

אין כמו קופסת עוגיות כזו

 טיפים/ גיוונים:

1. אפשר להשתמש בכל ריבה שאוהבים: תות, משמש ועוד.

2. במקום קוקוס לפירורים אפשר להוסיף 2 כפות אגוזים קצוצים דק או אבקת שקדים.

3. אחרי שציננתי את העוגיות לטמפרטורת החדר הכנסתי לפריזר ל 40 דקות ואז חתכתי בקלות. אם לא מחכים שהעוגיות יתקררו לחלוטין, הן עלולות להתפרק במהלך החיתוך

אם הריבה סמיכה מידי למריחה אפשר לחמם 10 שניות במיקרו עד שהיא טיפה מתרככת ואז למרוח. אבל לא לחמם יתר על המידה.

עוגיות עם טעם של עוד