2014-02-26 11.16.27

עכשיו כשהימים נעשים חמים ונעימים יותר ואפשר לצאת ולבלות עם המשפחה או חברים בחיק הטבע נחמד לקחת לדרך כמה מאפים שהם טעימים כשהם חמים וכשהם קרים כמו מאפי הבטטות הזה.
מאפה מאוד קל להכנה וטעים שגם ילדים קטנים יכולים להחזיק בקלות ביד וליהנות ממנו
מסוג המאפים ששמים הכל בקערה ולתנור, מעט עבודה והרבה טעם טוב…
 
לבלילה: כ- 16 מאפים
לחמם תנור ל 180 מעלות
400 גר’ בטטה מגוררת גס (בטטה אחת גדולה)
150 גר’ מוצרלה מגוררת גס
100 גר’ פרמזן מגוררת דק
250 גר’ פטה מפוררת
1 גביע יוגורט (200 גר’)
2 כפות שמן קנולה
2-3 כפות עירית קצוצה
4 ביצים טרופות
פלפל שחור ומלח
 
אופן ההכנה:
משמנים תבנית מאפינס או מרפדים אותה במנג’טים.
שמים הכל בקערה ומערבבים לתערובת אחידה. ממלאים את התבנית עד 43 גובה.
2014-02-26 09.03.43  2014-02-26 09.08.49
2014-02-26 09.13.54  2014-02-26 09.25.34
אופים בחום של 180 מעלות כ 30-40 דקות עד שהן יציבות למגע. מצננים ואז מחלצים מהתבנית. מנסיון, עדיף תבנית סיליקון או לשים מנג’טים.
2014-02-26 09.25.02  2014-02-26 10.54.02
 
טיפים:
1. את הנגלה הראשונה עשיתי ללא מנג’טים והיה טיפה מאתגר לחלץ ולכן ההמלצה היא לשים מנג’טים או תבנית סיליקון.
2. במקום גבינת פטה אפשר גבינה בולגרית ובמקום פרמזן אפשר גבינה צהובה אחרת שאוהבים.
 
בתאבון סמיילי